DOLAR 32,5615
EURO 34,9979
ALTIN 2.435,97
BIST 9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Türkiye’ye Defalarca “Bitcoin Al” Çağrısı Yapan Michael Saylor, Şirketi Bitcoin’den 2 Milyar Dolar Kaybedince İşinden Oldu!

04.08.2022
A+
A-

Dünyanın en popüler yatırımcılarından bir tanesi olan ve sıkı bir Bitcoin savunucusu olan Michael Saylor, MicroStrategy’deki CEO’luk görevinden istifa etti. İstifa kararı, şirketin ikinci çeyrek kazançlarını açıkladığı sırada geldi. Bu önemliydi çünkü MicroStrategy‘yi Bitcoin aracısı haline getiren Saylor, ikinci çeyrekte çok ciddi büyüklükte zarar açıklamak zorunda kaldı. 

Michael Saylor, kripto para yatırımcılarının yakından tanıdığı bir isimdi. Kripto para piyasaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Saylor, ülkelere tavsiye vermekten bile kaçınmamıştı. Hatta Türkiye ile ilgili de açıklamalar yapan Saylor, Türkiye’nin Bitcoin alması gerektiğini, ekonomiyi kurtaracak umudun bu olduğunu söylemişti. Saylor, sonraki süreçte de Türkiye’ye Bitcoin alması gerektiğini söyleyen açıklamalar yaptı. Şimdiyse bu isim, MicroStrategy’nin zarar ettiğini açıkladıktan hemen sonra, görevinden istifa etti.

Microstrategy’nin sadece 3 ayda ettiği zarar, şirketin sahip olduğu tüm Bitcoin’lerin değerinden fazla

Michael Saylor

Michael Saylor tarafından kurulan ve yönetilen Microstrategy, bugün 130 bin civarı Bitcoin tutuyor. Bu varlığın değeri, 1.988 milyar dolar. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Bitcoin kaynaklı kümülatif zarar ise 1.989 milyar dolar. Yani şirketin zararı, elde tutulan Bitcoin’in değerinden yüksek. Bu arada; şirketin net zararının 1.062 milyar dolar olarak açıklandığını da belirtelim.

Saylor’un istifasının nedeni tam olarak açıklanmadı. Ancak bu ayrılığın çok da önemli olmadığını belirtmek gerek. Zira Saylor, bundan sonraki yaşamında şirketin yönetim kurulu başkanı olacak. CEO’luk koltuğuna ise Phong Le oturacak. Le, Microstrategy’nin şimdiki yönetim kurulu başkanı. Yani iki iş insanı, görev değişimi yapacak…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.