Türkiye’nin Suçlularla Mücadelesinde Yeni Başarılar
Türkiye’nin suçlularla mücadelesinde yeni başarılar, güvenliği artıran gelişmeler ve etkin önlemlerle suç oranlarını azaltmaya devam ediyor.
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Kritik Açıklamalar
İçişleri Bakanı İsmail Çataklı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı önemli açıklamada, kırmızı bültenle aranan ve uluslararası suç örgütleriyle bağlantısı bulunan 3 suçlunun daha Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. Bu operasyonlar, ülkemizin adalet ve güvenlik alanındaki kararlı duruşunun bir göstergesidir.
Operasyonların Koordinasyonu ve Başarı Hikayeleri
Yerlikaya, operasyonların, Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Daire Başkanlığı koordinasyonunda başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Bu kapsamda yakalanan suçluların detayları şu şekildedir:
- Ç.A. isimli şahıs, Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapma ve Sağlama suçlarından kırmızı bültenle aranıyordu ve Almanya’da yakalandı.
- M.D.Ç. ise,Reşit olmayan kişiye cinsel saldırı suçundan uluslararası kırmızı bültenle aranan ve Hırvatistan’da tespit edilerek ülkemize getirildi.
- H.D. isimli şahıs, Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İthal Etmek suçundan ulusal seviyede aranıyordu ve Almanya’da yakalanıp ülkemize iade edildi.
Geleceğe Dair Kararlılık ve Teşekkürler
İçişleri Bakanı Yerlikaya, suçluların hangi ülke veya bültende aranıyor olursa olsun, organize suç örgütü üyelerini ve zehir tacirlerini tek tek yakalayarak adalete teslim edeceklerini vurguladı. “Türk polisi asla kaçamayacaklar. Bu mücadelede emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum.” dedi.
Yerlikaya, ayrıca Adalet Bakanlığı ve İnterpol-Europol Daire Başkanlığı ile İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne operasyonlarda gösterdikleri üstün başarıdan dolayı teşekkürlerini iletti. Bu başarı, Türkiye’nin suç ve suçlularla mücadelesinde kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur.