DOLAR 32,4031
EURO 34,5974
ALTIN 2.384,54
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Türkiye’nin en iyi 10 plajı

29.04.2018
A+
A-
1 / 29

Duyanlar duymayanlara haber versin. Deniz sezonu açıldı! Urla ve Kaş’ta deniz sıcaklığı 22, Alanya’daysa 23 derece. Fırsatınız varsa birkaç günlüğüne rotanızı Ege ve Akdeniz’e çevirin. Kalabalıktan uzakta eşsiz plajların, güneşin ve kumsalların tadını çıkarın. İşte temizliği, kumsalı, doğası, sımsıcak suları ve güzelliğiyle Türkiye’nin en iyi plajları…

Fotoğraflar: Alamy

2 / 29

JÜRİ
Saffet Emre Tonguç – Hürriyet Seyahat yazarı
Sedat Kalem – WWF Türkiye Koruma Direktörü
Bahar Akıncı – Hürriyet yazarı
Çağla Kubat – Oyuncu, rüzgâr sörfçüsü
Faruk Akbaş – Fotoğraf turları rehberi

3 / 29

Aynur Tartan – TV programcısı, gazeteci
Özcan Yüksek – Magma Dergisi Yayın Yönetmeni
Melih Uslu – Seyahat yazarı
Nilay Örnek – Gazeteci
Serhan Yedig – Gazeteci

4 / 29

10- Yapılaşmadan uzak: BARBAROS KOYU / MUĞLA
Berrak ve turkuvaz renkli suları ve Gökova Körfezi manzarasına sahip. Sedat Kalem, “Çevresinde bir otel dışında yapılaşma olmayan son derece doğal bir plaj. Bodrum”un imara açılmamış bir bölgesi olan Yalıçiftlik’te yer alıyor.

5 / 29

Su kalitesi bakımından Bodrum’un en iyisi seviyesinde ve doğal haliyle korunması çok önemli” vurgusunu yapıyor. Bodrum.

6 / 29

9- Su sporları: İÇMELER / MUĞLA
Ilık ve sığ bir suya sahip olan İçmeler’de ağaçlarla kaplı yüksek tepelere karşı yüzüyorsunuz. Deniz paraşütü, muz ve kano gibi su sporları da plajda oldukça popüler.

7 / 29

Kumluk plajı ve dalgasız deniziyle gün boyu ayrılmak istemeyeceksiniz. Etrafında çok sayıda her bütçeye uygun pansiyon, resort ve oteller bulunuyor. Marmaris’e 8 km. uzaklıktaki İçmeler’e gün boyu minibüsle ulaşmak mümkün. Marmaris.

8 / 29

8- Sıcak ve sığ sular: SIĞ LİMAN KOYU / MUĞLA
Selimiye Köyü’nün doğa harikası koyu yemyeşil ormanı, sığ suları, kuzeyindeki hırçın kayalık tepesi ve cam gibi dip yapısıyla yüzücüleri bekliyor.

9 / 29

Melih Uslu, “Kayalar, her iki yanda âdeta bir kale duvarı gibi yükseldiğinden koyda bir sera etkisi var. Bu durum ortamı ısıtıyor. Ayrıca deniz oldukça sığ ve sizi hafif serinliğe karşı yavaş yavaş alıştırıyor. Nisan ayının ilk haftası burada uzun uzun yüzdüm ve hiç üşümedim” diye anlatıyor. Selimiye.

10 / 29

7- Parıldayan kumlar/ ALTINKUM / İZMİR
Çeşme yarımadasının güneyindeki Aktınkum’un suyu oldukça temiz ve berrak. Öyle ki denizin altındaki balıkları ve kumu rahatça görebiliyorsunuz.

11 / 29

Adını altın sarısı kumsalından alıyor. Çağla Kubat, “Denizinin sıcaklığı ve suyunun temizliğini çok seviyorum” diye söz ediyor. İlçe merkezine 10 km. uzaklıktaki plajın halk kısmına girişler ücretsiz. Şezlong ve şemsiye içinse ödeme yapmanız gerekiyor. Çeşme.

12 / 29

6- Kaplumbağalarla bir arada: İZTUZU / MUĞLA
Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtladığı dünyaca ünlü İztuzu Plajı doğal güzellikleriyle The Times tarafından 2008’de ‘Avrupa’nın en iyi açık alanı’ ilan edilmişti. Plajın kumları altın sarısı ve incecik, deniziyse sığ bir yapıya sahip olmasından dolayı küçük çocuklar için harika.

13 / 29

Faruk Akbaş, “İztuzu kumsalı dev kaplumbağaları ‘caretta caretta’larıyla dünyadaki en güzel ve en özel kumsallardan biri” diyor.

14 / 29

Soyunma kabinlerinin dışında hiçbir yapılaşmaya izin verilmeyen plaj akşam 20.00’den sabah 08.00’e kadar kaplumbağalara bırakılıyor. Dalyan.

15 / 29

5- 12 km. uzunluğunda: PATARA PLAJI / ANTALYA
Boylu boyunca uzanan 12 km’lik muhteşem bir sahil, hemen yanı başında antik dünyanın en önemli kentlerinden biri.

16 / 29

Denizin sefasını sürdükten sonra dilerseniz de tarihin tozlu ve gizemli sayfalarında bir yolculuğa da çıkın. İncecik kumlara sahip plaj deniz kaplumbağalarının da yumurtlama alanı olarak koruma altında. Durmayan rüzgârıyla, rüzgâr sörfçülerinin de uğrak noktası.

17 / 29

Özcan Yüksek, “Dünyada çok az yerde yaban, insan eliyle yapılmamış plaj vardır. En güzellerinden biri Patara…” yorumunu yapıyor. Kaş.

18 / 29

4- Sakin ve berrak: ÖLÜDENİZ / MUĞLA
Çarşaf gibi dalgasız denizi, etrafındaki yeşilliği, incecik kumları ve şu anda altınızda yüzen balıkları bile görebileceğiniz berrak sularıyla eşsiz bir plaj.

19 / 29

Bir de yüzerken üzerinizde süzülen rengârenk yamaç paraşütleri eşlik ediyor. Aynur Tartan, “İçinizdeki tüm duyguları ve aşkı doğasıyla, havasıyla, şahane suyuyla dirilten deniz…

20 / 29

Ölmeden önce yapılacaklar, gidilecekler listesinin ön sıralarında yer almalı” yorumunu yapıyor. Girişler tam 7, öğrenci 3 buçuk TL. Fethiye.

21 / 29

3- Huzurdan fazlası: KELEBEKLER VADİSİ / MUĞLA
350 metreyi bulan sarp kayalarla çevrili olan vadi yemyeşil ve masmavi doğasıyla insana huzurdan çok daha fazlasını veriyor.

22 / 29

Turkuvaz ve berrak sularında yüzmenin yanı sıra, gün batımını mutlaka seyredip imkânınız varsa burada birkaç gece geçirin. 80 ‘den fazla kelebek türünün yaşadı vadide yürüyüşe çıkıp kanyon tarafındaki şelaleyi de ziyaret edin. Saffet Emre Tonguç, “Tamamen izole bir ortamda doğayla baş başa kalmak için mutlaka gidilmeli” diyor.

23 / 29

Ölüdeniz’den tekneyle ya da vadinin tepesinden 50 dakikalık bir inişle ulaşabilirsiniz.

24 / 29

2- Artık ücretsiz: ILICA / İZMİR
Berrak denizi, üç kilometreyi bulan uzunluğu ve altın sarısı ince kumsalıyla öne çıkıyor. Denizin sığ olmasından dolayı yüzmeyi yeni öğrenenler ve çocuklarıyla gelen aileler içi ideal.

25 / 29

Bahar Akıncı, “Yaz boyunca hafta içi sabah erken ve gün batımı saatlerinde değil Çeşme’nin dünyanın en güzel plajı” yorumunu yapıyor.

26 / 29

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl, 10 yıllığına kiralanan plajda şemsiye ve şezlonglardan artık ücretsiz olarak yararlanabiliyorsunuz. Çeşme.

27 / 29

1- Masalsı turkuvaz: KAPUTAŞ / ANTALYA
Dağ yolundan geçerken sarp kayalıkların arasındaki kanyonda turkuvaz renkli suları ve beyaz kumsalıyla dünyanın en güzel plajlarından biri bulunuyor.

28 / 29

187 basamaklı zahmetli bir yoldan inerek ulaşılan Kaputaş kum ve çakıl karışık bir sahile sahip. Üzerinde yapılaşmanın olmaması ve doğasının korunmasıyla diğer plajlardan ayrılıyor.

29 / 29

Yer altından akan suyun kumların arasından süzülmesi sonucu denizi oldukça ferahlatıcı olduğu için sudan çıkmak istemeyeceksiniz. Kaputaş Plajı’nın 600 metre uzaklıktaki 50 metre uzunluğa ve 40 metre genişliğe sahip Mavi Mağara’yı da mutlaka görün. Yüzerek veya teknelerle ulaşılabilen mağarada mercan oluşumları, karides sürüleri gibi canlıları göreceksiniz. Kalkan.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.