DOLAR 32,2286
EURO 34,7107
ALTIN 2.445,25
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

Türkiye’nin en huzurlu şehrinde 48 saat

23.11.2018
A+
A-

Sinop Arkeoloji Müzesi

Sinop gezilecek yerlerde Arkeoloji Müzesi de yerini almış durumda. 2006 yılında açılan müzede sikke bölümler, küçük buluntular, taş eserler gibi birçok değerli dönem izleri bulunuyor.

Diyojen Heykeli

Sinop Cezaevi’nin hemen çaprazında, şehrin girişinde bulunan Diyojen Heykeli şehrin simge yapılarından birisi. Peki Diyojen kimdir? Diyojen ile ilgili olan rivayetlerden birisi; medeniyete karşı çıkan Diyojen fıçı içerisinde yaşamaktadır ve mal varlığı olarak da sadece bir su kabı bulunmaktadır ve yine rivayete göre bir gün eli ile su içen bir çocuk görmüş ve o çanağın da fazla olduğuna inanıp onu da atmıştır. Felsefe aşığı olarak bilinen Makedonya Kralı Büyük İskender kendisinden bir isteğinin olup olmadığını sorduğunda “Gölge etme, başka ihsan istemem” cevabını vererek kendini meşhur eden sözü de ifade etmiş. Sinop’ta seveni de var sevmeyeni de ama bu felsefe adamının yerinin bir dönem yaşadığı Sinop olduğuna inanılıyor.

Türkiye’nin en huzurlu şehrinde 48 saat

Türkiye’nin en huzurlu şehrinde 48 saat

Erfelek Şelalesi

class=’cf’>

Refik Halit Karay, Mustafa Suphi, Ahmet Bedevi Kuran, Refii Cevat, Hüseyin Hilmi, Burhan Felek, Osman Cemal Kaygılı, Celal Zühtü Benneci, Sebahattin Ali, Kerim Korcan, Osman Deniz, Zekeriya Sertel gibi yazar ve şairler kalmış Sinop Cezaevi’nin zindanlarında. Üç tarafı denizle çevirili bir kale burası… Tarihi Sinop Kalesi üzerinde Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı zamanında tersane olarak kullanılan, 1882 yılında cezaevine dönüştürülen tarihi Sinop Cezaevi bugün ‘müze’ olarak hizmet veriyor. Dünyada cezaevinin ünüyle anılan şehirlerin sayısı çok az olsa da Sinop Cezaevi, sürgünleri, kaçmanın imkânsızlığı ve zaman zaman cezasını orada çekmiş ünlü kişilerle anılıyor. Burası; “Girilir, ama çıkılmaz” denilen, nemden kibritin bile yanmadığı söylenen, mahkumların çürümek veya ceza sürelerini tamamlayamadan ölmekle karşı karşıya kaldıkları Sinop Cezaevi… Sinop’ta görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Türkiye’nin en huzurlu şehrinde 48 saat

Türkiye’nin en huzurlu şehrinde 48 saat

Akgöl

Akgöl, Ayancık tarafında bulunan Sinop Merkeze biraz uzak bir konumda bulunan bir gölet. Fakat çevresi oldukça bakımsız geldi bana. Biraz elden geçse çok güzel bir tabiat parkı olacaktır. Gelecek dönemde adını daha sık duyabiliriz.

Türkiye’nin en huzurlu şehrinde 48 saat

Türkiye’nin en huzurlu şehrinde 48 saat

Sinop’ta nerede ne yemeli?

Cem’s Kitchen ( Yöresel Lezzetler )
Örnek Mantı ( Sinop Mantısı )
Mantıcı Melahat ( Sinop Mantısı )
Zeyden Mutfak ( Kahvaltı )
Okyanus Balık Evi ( Balık )
Elika Mutfak ( Yöresel Lezzetler )
Sahil Ocakbaşı ( Akşam yemeği )
Ali Baba’nın Lezzet Durağı ( Et )
Demirkollar Fırın ( Fırın Ürünleri )
Erfelek Öztürk Restoran ( Kahvaltı ve yöresel lezzetler )
Kalyoncu Pide ( Pide )
North Star Balık ( Balık )

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.