DOLAR 32,6015
EURO 34,7765
ALTIN 2.414,40
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Türkiye’nin Azerbaycan’ı desteklemesi onları rahatsız etti!

28.10.2019
A+
A-

Başkent Erivan’da Bulgar mevkidaşı Yekaterina Zahariyeva ile bir araya gelen Mnatsakanyan, düzenledikleri ortak basın toplantısında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözlerini yorumladı.

Mnatsakanyan, “Açıklamanın tonu ve tutum bizim için yeni bir şey değil. Benzer şeyleri daha önce de duyduk. Bu açıklama, Ermenistan’ın güvenliği için tehdit oluşturuyor ve bu ciddi bir sorun” dedi.

Mnatsakanyan, Çavuşoğlu’nun Dağlık Karabağ’la ilgili sözlerinin kınanmayı hak ettiğini savundu.

“Ermeni-Türk ilişkilerindeki sorunların ön koşulsuz olarak çözülmesi konusundaki tutumumuzu biliyorsunuz” diyen Mnatsakanyan, “Ancak Türkiye’nin bu tutumu kınanmayı hak ediyor ve kabul edilemez. Bu Ermenistan için bir güvenlik tehdidi” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye yaptığı resmi ziyaret kapsamında Suriye’de savaşan bazı Ermeniler ve Dağlık Karabağ sorununa ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, Ermeni teröristleri daha önce terör örgütü PKK’nın içinde de yakaladıklarını, bu teröristlerin yıllar önce Türk diplomatları da şehit ettiğini söylemişti.

Son zamanlarda Ermenistan’daki yetkililerin Karabağ ile ilgili açıklamalarından duyulan rahatsızlığı açıkça dile getirdiklerini vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetmişti:

“Biz her zaman kardeş Azerbaycan’ın yanındayız. Kardeş Azerbaycan’ın kederi bizim kederimizdir, mutluluğu bizim mutluluğumuzdur ve Azerbaycan’ın işgal edilmiş topraklarının azad edilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Karabağ meselesini de biz, Rusya ile her zaman konuşuyoruz. Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip Erdoğan), (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ile ne zaman bir araya gelse, esasen Minsk üçlüsünde bir netice çıkmadığını ve bu meseleyi Rusya’nın çözebileceğini söylemiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.