DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Türkiye’de de kullanılacak VAR nedir? Ne işe yarar?

10.08.2018
A+
A-
Türk Telekom Upload hızlarını artırdı! Video!

2019 yılının başından itibaren hayatımızdan silinecek olan AKK öncesinde güzel bir gelişme daha yaşandı. Türk Telekom Upload hızlarını güncelledi. Peki, yeni Upload hızları ne durumda?

Geçtiğimiz sezon pek çok farklı teknoloji ve yöntem ile testleri yapılan VAR sistemi, Türk Telekom’un MTN medya transfer teknolojisine entegre edildi. 5 Ağustos’ta oynanan Galatasaray-Akhisar TFF Süper Kupa müsabakası ile birlikte resmen başlayan uygulama için gerekli tüm altyapı ve hazırlık çalışmaları ise tamamlanmış dudumda.

Bu sistem sezon boyunca Süper Lig, Süper Kupa, Türkiye Kupası çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları ile 1. Lig Play-Off müsabakalarında uygulanacak.

VAR sistemi Türk Telekom’un sunduğu altyapıdan yararlanacak!

VAR ile birlikte MTN yeni nesil medya transfer teknolojisinin Türkiye’de ilk defa uygulanmaya başlandığını belirten Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, sistemin işleyişi hakkında şu bilgileri verdi:

“Türk Telekom’un MTN çözümü sayesinde uygulama hakemler, tüm maçları artık TFF’nin İstanbul Riva’daki merkezinden izleyebilecek. Canlı yayın görüntüleri Türk Telekom’un MTN teknolojisiyle fiber optik ağ üzerinden çok hızlı bir şekilde doğrudan İstanbul’daki VOR (Video Operatings Room – Video Operasyon Odası) Merkezi’ne aktarılacak. uygulama hakemleri oynanacak tüm maçları, uzaktan erişim sağlayacakları bu güvenli merkezden izleyecek, maç hakemleriyle çevrimiçi bağlantı kurarak gerekli yerlerde anında görüş bildirip müdahale edebilecek.”

Türk Telekom, medya sektöründe canlı yayın aktarım alışkanlıklarını değiştirecek

VAR hakemlerinin stat dışından ve tek bir video operasyon merkezinden görev yapmalarının hakemleri güvenlik ve konfor açısından rahatlatacağını kaydeden Ümit Önal, bunun aynı zamanda TFF’ye birçok açıdan maliyet tasarrufu sağlayacağının da altını çizdi. Sporun her alanında sporcuların ve sporseverlerin hayatını kolaylaştırmak için en son teknolojiler ve yenilikçi projeler ile desteklerinin süreceğini ifade eden Ümit Önal, “Hedefimiz ilk etapta fiber VAR uygulamasının kullanımını TFF 1. Lig’e ve Türkiye Basketbol Ligleri’ne de uyarlayarak yaygınlaştırmak. Farklı teknolojik çözümlerimizle öncülüğümüzü sürdürerek federasyonlarımızın ve yayıncı kuruluşlarımızın yanında durmayı amaçlıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.