DOLAR 32,2535
EURO 34,7703
ALTIN 2.401,90
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Türkiye Uzay Ajansı ne zaman kurulacak?

07.08.2018
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Türkiye Uzay Ajansı ile uzay teknolojileri alanında ulusal boyutta yapılan çalışmaların koordinasyonunun sağlanacağını ve uluslararası ilişkileri yürüteceğini ifade ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 100 Günlük İcraat Programı ile de belirtildiği üzere ajansın bu yıl içerisinde kurulacağının ve teşkilatlanma çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağının altı çiziliyor. Sektörü yönlendirme, koordine etme ve uluslararası ilişkileri tek elde yönetme hedefindeki ajans bu anlamda önemli bir sorumluluk üstlenecek.

Varank ayrıca, uzay sanayinin gelişmesi ve yürütülen projeler ile programa alınan projelerin çoğalmasından dolayı uzay ve havacılık alanında koordinasyon sağlanacak ve ülkenin milli çıkarlarını gözetecek bir yapıya ihtiyaç duyulduğunu vurguluyor.

Bakan, 2000’li yıllardan itibaren uydu teknolojilerinde Ar-Ge çalışmalarına başlandığı ve ilk olarak gözlem uyduları üzerinde yoğunlaşıldığını paylaşıyor. Bu süreçte BİLSAT, RASAT ve GÖKTÜRK-2 gözlem uyduları üretilmişti.

2014 yılı sonrasında ise TÜRKSAT ve İMECE gibi daha büyük ölçekli yerli ve milli uydu projelerine başlanırken, bu alanda uluslararası anlamda bir üst lige çıkıldığına dikkat çekiliyor. İlk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A ise 2020 yılı sonunda fırlatılarak ise geosenkron yörüngede hizmet verecek. İMECE ise ilk milli ve yerli gözlem uydusu olacak. Uydunun tasarım aşamasında olduğu ve prototip üretimine başlandığı belirtiliyor.

Parçalı Güneş Tutulması için geri sayım!

Bu yılın son tutulma olayı için geri sayım başladı. Parçalı Güneş Tutulması ne zaman? Parçalı Güneş tutulması nedir? İşte tüm bu soruların cevapları.

Diğer taraftan TÜBİTAK Uzay bünyesindeki Optik Sistemler Araştırma Merkezi (OPMER)’in de açılışa hazır olduğu ve bu merkezin uzay kalifiye optikler ile ilgili araştırmalar ve üretimler yapacağı açıklanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.