DOLAR 32,2107
EURO 34,8175
ALTIN 2.424,40
BIST 10.183,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan Maske Açıklaması!

24.03.2020
A+
A-

Alınan kararın Coronavirüsü ile görülen mücadelede büyük önem taşıdığı belirtilen açıklamada, “Bu tarz filtre özelliği bulunan maskelerin, hastalarımıza doğrudan, çok yakın temas eden, sağlık çalışanlarımız tarafından kullanılması; Coronavirüsü ile mücadelemizde büyük önem taşımaktadır” denildi.

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU’NDAN MASKE AÇIKLAMASI!

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu valiliklere gönderdiği yeni yazıda EN149 standardındaki (N95, FFP2 ve FFP3) maskelerin yalnızca eczanelerden ve reçete karşılığında alınması kararını almıştı. Kurum internet sitesi üzerinden karara dair detaylı bir açıklama yayınladı.

Coronavirüsüne karşı alınan önlemlerin büyük önem taşıdığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

Bakanlığımız, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “pandemik” olduğu ilan edilen Koronavirüs (COVID-19) ile mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Bu doğrultuda ihtiyaç planlamalarının, stok ve tedarik yönetiminin etkin bir şekilde yapılması, ülkemizde ürüne erişilebilirliğin temin edilmesi, sağlık hizmeti sunumunun aksamaması ve kamu sağlığının korunması amacıyla bir dizi önlem alınmaktadır. Söz konusu önlemlerden biri de EN149 standardındaki (N95, FFP2 ve FFP3) filtreli maskelere yöneliktir. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun da tavsiye ettiği gibi; bu tarz filtre özelliği bulunan maskelerin, hastalarımıza doğrudan, çok yakın temas eden, sağlık çalışanlarımız tarafından kullanılması; corona virüsü ile mücadelemizde büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple, Kurumumuzca, bahsi geçen, solunum izolatörü özelliği taşıyan maskelerin, reçete karşılığında ve ücreti mukabilinde eczanelerden temin edilmesi yönünde bir düzenleme yapılmıştır. Ellerinde filtreli maske kullanımına dair raporu bulunan hastalar bunu ibraz etmek suretiyle eczanelerden maskelerini temin edebilir. Dünya otoriteleri de, Bilim Kurulumuz da EN149 standardındaki filtreli maskelerin sağlıklı kişilerce takılmasını tavsiye etmemektedir. Öte yandan, hastalık bulgusu olan vatandaşlarımızın, çevreye ve diğer kişilere hastalığı bulaştırmamak için, ya da ev içerisinde hasta olan bir kişinin varlığında, korunma amaçlı olarak kullanabileceği cerrahi maskelerin temininde reçete zorunluluğu bulunmamaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eczanelerden ve medikal satış noktalarından reçetesiz olarak temin edilebilecektir. Sağlık kuruluşlarında gereksiz yoğunluk ve bulaşma riskinin önlenmesi bakımından tüm vatandaşlarımız tarafından bu konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususu büyük önem arz etmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Dr. Öz'ün Çalışanında Coronavirüs Tespit Edildi

Dr. Öz’ün Çalışanında Coronavirüs Tespit Edildi

Sıla’dan Dikkat Çeken Coronavirüs Paylaşımı

Sıla’dan Dikkat Çeken Coronavirüs Paylaşımı

Kremlin Putin'in Coronavirüs Testine İhtiyacı Olmadığını Söylüyor

Kremlin Putin’in Coronavirüs Testine İhtiyacı Olmadığını Söylüyor

Prof. Dr. Fahrettin Altun'un İngilizce Coronavirüs Mesajı

Prof. Dr. Fahrettin Altun’un İngilizce Coronavirüs Mesajı

İLİşKİLİ GALERİLER Coronavirüse Yakalanan Sunucu Burak Akkul Yoğun Bakıma Kaldırıldı

Coronavirüse Yakalanan Sunucu Burak Akkul Yoğun Bakıma Kaldırıldı

Türkiye'de Coronavirüsten Ölenlerin Yaş Ortalaması

Türkiye’de Coronavirüsten Ölenlerin Yaş Ortalaması

Pınar Deniz'in Ailesi Coronavirüs Nedeniyle Karantinaya Alındı

Pınar Deniz’in Ailesi Coronavirüs Nedeniyle Karantinaya Alındı

Coronavirüs Teknoloji Devlerini Sarstı

Coronavirüs Teknoloji Devlerini Sarstı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.