DOLAR 32,4150
EURO 34,8024
ALTIN 2.404,36
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Türk oyun şirketi rekor fiyata satıldı! Ülke tarihinde ilk! Dünyaca meşhur mobil oyun şirketi Zynga ve Türk mobil oyun şirketi Peak aynı çatı altında birleşti. İşte…

01.06.2020
A+
A-

Son günlerde Türkiye’nin manâlı mobil oyun şirketlerinden Peak’in Zynga göre satın alınacağı söylentileri dolaşıyordu. Konuyla ilgili en bedensel ayrıntılar bugün belli oldu ve Zynga, Türk oyun şirketi Peak’i satın aldı.

Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal; 2017 yılında Peak’in sahibi olduğu birkaç oyunu 100 milyon dolara satın alan Zynga’nın, Peak’i satın almasına sadece bir imza kaldığını dile getirmişti. Zynga ve Peak arasındaki anlaşmanın çoktan imzalanmış olabileceğini söyleyen Tanrısal, bu satın alımın internet alanında Türkiye’nin en büyük satın alması olduğunu belirtmişti.

Bugün Peak’in devlete ait Instagram hesabından paylaşılan gönderiyle beraber Zynga – Peak iş ortaklığı resmiyet kazanmış oldu.

Zynga’nın Peak’i satın almak için ödeyeceği miktarın 1.8 milyar dolar (12.5 milyar TL) olduğu açıklandı. Peak, Türkiye’de kurulu bir anonim şirket olmaya Zynga’ya satışından sonra da devam edecek. Zynga bu satın alımı nakit ile Zynga hissesi ile ödeyecek.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.