DOLAR 32,1566
EURO 35,0788
ALTIN 2.471,21
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Türk kullanıcılar ayakta: Kim Kardashian’a tepki! Kim Kardashian Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlardan nedeniyle yeriliyor. Türk kullanıcılarının…

27.04.2020
A+
A-

Türkiye ve Ermenistan arasındaki 105 takvim soykırım çatışması, sosyal medyaya da yansıdı. Bu iddiaları destekleyenlerin milat olarak kabul ettiği 15 Nisan 1915’i vurgulayan Kim Kardashian, Osmanlı İmparatorluğu’na dair paylaşımlar yaptı.

Yaptığı paylaşımların birinde soykırım söylentilerinin anımsandığı gün konusunda geciktiğini ifade eden Kardashian, bu sözü ile beraber Türk kullanıcılarını daha da öfkelendirdi. Ünlü mankenin paylaşımlarına gelen yorumlar geçmek bilmiyor.

Hesabının öykü kısmından kendi Ermeni atalarının öldürüldüğünü veya uygunsuz davranışlara zorlandığını gösteren Kim Kardashian, daha önce de Amerikalı Senatör Jackie Speier tarafından övülmüştü.

Senatör Speier, soykırım iddialarının tanınmasında Kardashian’ın gösterdiği çabayı takdir etmişti. Zira bu konu hakkındaki söylemlerin tanınmasını karşılayan ilgili yasa, geçen sene Temsilciler Meclisi göre kabul edilmişti.

Meclise sunulan tasarı 405 kabul, 11 ret ve 3 çekimser oy ile denetimden geçmişti. Senatörler ile bir bir görüştüğü söylenen Kim Kardashian, Instragram kullanan Türkler tarafından eleştirilmeye devam ediyor.

Kim Kardashian Instagram hesabı ile yaptığı paylaşımlardan dolayı pişman olduğunu belirtmedi. İlerleyen günlerde kendisinden bu tepkiler hakkında bir açıklama gelip gelmeyeceği kesin yok.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.