DOLAR 32,3668
EURO 34,7014
ALTIN 2.393,00
BIST 10.168,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Türk Kaplanı seri üretime geçiyor!

05.09.2018
A+
A-
Roket mermisine dayanıklı malzeme: Siper!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi savunma sanayisi için önemli bir malzeme geliştirdi. Nanoteknoloji ile üretilen Siper, roket ve uçaksavar mermilerine meydan okuyor!

Orta ağırlık sınıfı tankı olan Kaplan MT, Endonezya’daki kalifikasyon testlerinden başarıyla geçerek seri üretime hazır hale geldiği açıklandı.  Prototipi ilk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda boy gösteren Türk Kaplanı, bildiğiniz üzere 5 Ekim’deki Ulusal Silah Kuvvetleri Günü resmi geçidinde Endonezya haklı ile buluştu.

Endonezya’da yapılan kalifikasyon testlerinden başarı ile geçen Kaplan MT seri üretime geçebilmesi için harekete geçildi. Dayanıklık ve atış testlerinden başarılı not alan Kaplan MT tankı tüm dünyaya şimdiden korku salıyor diyebiliriz.

6-16 Ağustos tarihleri arasında Java Adası‘nda yapılan testlerde farklı iklim ve arazi koşullarını içerisinde bulunduran 2 bin kilometrelik bir rota kullanıldığının altı çizildi.

Zorlu şartlarda yapılan testlerin hepsini başarı ile geçen Türk Kaplanı hakkına önemli açıklamalarda bulunan FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, Endonezya’nın orta ağırlık sınıf tank ihtiyacını karşılamak için PT Pindad ile ortak proje modeli üzerinde anlaşmaya vardıklarını ifade etti.

Açıklamalarına devam eden FNSS Genel Müdürü Nail Kurt,

“Testler sonrasında Endonezya’da, kullanıcı, Savunma Bakanlığı, ortağımız PT Pindad tarafında büyük bir olumlu hava esti. Adetleri gereği törenler de yapıldı. Dediğim gibi oluşan hava çok olumlu. Bunun bir üretim projesine dönmesi planı vardı, şimdi o aşamadayız. 2019 sonrasında 5 yıllık bütçeleri geliyor.

Toplam ihtiyaç 200-400 adet arasında, çok ciddi miktarlardan bahsediyoruz. 2018’de bir bütçe konulabileceği bilgisi de geçen hafta geldi. 20-25 adetlik küçük bir sipariş bu yıl bile alınabilir. Asıl büyük beklentimiz 2019 ve sonrasında yüksek sayıda ihracat potansiyelini de içeren bir sözleşme imzalamak. İş paylaşımı yaklaşık yüzde 50-50 olacak. Ülke olarak Endonezya’ya ciddi bir ihracat yapmış olacağız.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye içinde düşünülen Kaplan MT tankları seri üretime geçerek, ordumuzun orta ağırlık sınıfındaki tank ihtiyacını gidereceği de Nail Kurt tarafından belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.