DOLAR 32,5748
EURO 34,8890
ALTIN 2.436,58
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

En ilginç Kickstarter projeleri – 14 Eski günlerine dönen Kickstarter ve indiegogo ilginç özelliklere sahip projeye ev sahipliği yapmaya …

29.07.2020
A+
A-

Kitle fonlaması projeleri, özellikle son yıllarda teknoloji dünyasında küçük ve orta ölçekli girişimlerin de rekabete girebilmesinin yolunu açtı. İşte bu haftanın en ilginç projeleri: Yeni bir sinema tecrübesi, kendi oyun fareni kendin yap, akıllı matkap, dünyanın en küçük 4K bilgisayarı, gücünü güneşten alan akü.

Haftanın ücretsiz Udemy kursları – 27 Temmuz

Haftanın ücretsiz Udemy kursları serimizde App Inventor ile mobil uygulama, Wix ile profesyonel web sitesi tasarımı kursları yer almaktadır.

Yeni bir sinema tecrübesi: Cinera

Cinera, 2,5K çift mikro OLED ekranı ve 5.1 kanal surround ses özelliği ile yüksek kalitede bir kişisel sinema deneyimi vaad ediyor. Özellikle sinema salonlarının kapalı olduğu ve tam anlamıyla ne zaman açılacağı belli olmadığı bu günlerde, bu ilginç sinema başlığı çok daha işlevsel hale geliyor.

Cinera sinema başlığı ve özellikleri

Cinera, dışarıdan bakınca, kulaklık üzerine takılmış bir VR başlığı andırıyor. Başlığın gözleri kapatan kısmının yanında, surround ses performansı için, özel bir kulaklığı bulunuyor. Böylece, sinema deneyimi yaşarken, bulunduğunuz ortamdan tamamen kopabiliyorsunuz.

Cinera, iki adet mikro OLED ekranla karşımıza çıkıyor. Bu ekranların her biri 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip. Mikro OLED ekranlar, tıpkı birer OLED ekran gibi ışığa ve renklere duyarlı bir yapıda geliştirilmiş. Bu başlık aslında Cinera’nın ilk girişimi değil. Daha önce üretilen sinema başlığında OLED ekran kullanan firma, şimdi aynı çözünürlüğü çok daha küçük ekranlarda yakalamayı başarmış. Böylece sinema başlığının boyutları da küçülmüş.

Cinera sinema başlığı, gözlerinizi çevirdiğimizde oluşan açıyı algılayan ve o yöne doğru açı yapan özel bir mercek sistemine sahip. Bu özellik kullanıcının, izlediği film ya da oynadığı oyun atmosferine çok daha kolay girmesini sağlıyor.

Başlıkta yer alan ve profesyonel sinema projektörlerinde yer alan, DCI-P3 renk standardı kullanılıyor. Bu standart, sRGB’ye göre çok daha fazla renk gamına sahip. Böylece başlık hem OLED ekranları hem de bu renk standardı sayesinde çok daha gerçekçi renkler sunabiliyor.

Başlıkta yer alan ekran 500.000:1 kontrast oranı ve 0.000001s tepkime süresi ile bir çok monitör ve TV’den çok daha iyi sonuçlar ile karşımıza çıkıyor. Başlığın, Cinera Edge ve Cinera Pro şeklinde iki farklı seçeneği bulunuyor. Bunlardan Pro, 4GB RAM, 32 GB depolama, HDMI bağlantı ve Dolby Digital ses özelliğine sahip.

Edge ise 2 GB RAM ve 16 GB depolamaya sahip. Edge’nin 799 dolar olan fiyatı erken erişimle şu an için 449 dolara kadar düşmüş durumda. Pro ise 999 dolar yerine 549 dolar fiyat etiketiyle karşımıza çıkıyor. Bu ilginç teknolojik ürün hakkında daha fazla detaya projenin Kickstarter sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

1 2 3 4 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.