DOLAR 32,3787
EURO 34,7648
ALTIN 2.410,07
BIST 10.110,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Türk Kahvesi Atlası: Türk Kahvesi Kültürünün Yolculuğu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Türk kahvesi kültürünün geniş kitlelerce tanınması için kitap kaleme alındı. Türk Kahvesi Atlası, kahvenin tarihine ışık tutarak Türk kahvesinin çeşitlerini ve yapılışlarını anlatıyor.

11.12.2023
A+
A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Türk kahvesi kültürünün geniş kitlelerce tanınması için kitap kaleme alındı.

İlçede 4 yıl önce açılan Türkiye Kahve Müzesi’nin kurucusu Semih Yıldırım ve genel koordinatörü Atilla Narin tarafından yazılan “Türk Kahvesi Atlası”, kahvenin tarihine ışık tutuyor.

Ürünün geçmişten bugüne yolculuğunu tüm yönleriyle ele alan kitap, Anadolu’nun zengin gastronomi ürünleri arasında bulunan Türk kahvesinin çeşitlerini yapılışlarıyla anlatıyor.

Kitabın yazarlarından Yıldırım, AA muhabirine, Türk kahvesine özel kitap yazdıklarını söyledi.

Türk kahvesi kültürünü kendisine misyon edindiğini dile getiren Yıldırım, “Türk kahvesini dünyada daha çok içilebilir ve daha çok kültürü tanınan bir kahve haline getirmek istiyoruz. Bu amaçla kitabı yazdık. Yaklaşık 1 yıllık çalışmanın sonucu. Kitapta Anadolu’da yapılan kahve türlerinin hem tarihlerini hem de yapılışlarını anlatıyoruz. Aynı zamanda Türk kahvesinin geçmişten bugüne yolculuğunu işliyoruz.” dedi.

Yıldırım, kitapta Safranbolu’daki kahve ve kahvehane kültürünün de işlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Türkiye’de yaşayan ikinci kahvehane Safranbolu’da. Çok eski kahvehanelerimiz var. Bunlarla ilgili güzel bilgiler var. Kitapta kahvenin duayenlerinden görüşler aldık. Çok güzel kaynak kitap oldu. Çok güzel ilgi var. İnşallah bu ilgiyi ikinci baskıda da görürüz. Türk kahvesine dair çalışmalar her zaman bizim için öncelikli. Çalışmalara devam edeceğiz.”

Kaynak: AA / Kültür Sanat
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.