DOLAR 32,5889
EURO 34,8100
ALTIN 2.419,27
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Türk Hava Yolları, Türkiye’ye Gelecek Yolcular İçin Önemli Bir Uyarı Yaptı

14.03.2021
A+
A-

Koronavirüs, dünya genelinde etkisini sürdürmeye devam ederken bu durumdan elbette havayolu şirketleri de etkilendi. Virüse karşı aşılama çalışmaları devam ederken uçuşlar bir nebze yeniden başlamış olsa da elbette halen eskisi gibi bir yoğunluk söz konusu değil.

Türk Hava Yolları’ysa geçtiğimiz günlerde Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı tarafından yayınlanan rapora göre büyük bir başarı elde etti. THY, 1 Şubat – 6 Mart arasındaki uçuş trafiğinde günlük ortalama 581 uçuşla tüm rakiplerini elemeyi başararak birinci sıraya yerleşmişti. Bugün, şartlara göre yoğun bir şekilde faaliyet gösteren şirketten Türkiye’ye giriş yapacak yolcular için önemli bir uyarı geldi.

Türkiye’ye yolculuk öncesinde form doldurulması gerekiyor:

türkiyeye giriş formu

Türk Hava Yolları, Türkiye’ye gelecek yolcuların 15 Mart Pazartesi günü itibariyle, yani yarından itibaren Türkiye’ye giriş formu doldurmaları gerektiğini duyurdu. Giriş formunun uçuştan önceki son 72 saat, yani 3 gün içinde doldurulması gerektiği ifade edildi. Forma ‘http://register.health.gov.tr’ adresinden ulaşabilirsiniz.

Türk Hava Yolları tarafından uyarısı yapılan bu form, geçtiğimiz günlerde koronavirüs tedbirleri kapsamında hizmete girmişti. Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan formda yolcuların isimleri, pasaport numaraları, uyrukları, ülkeye ne zaman ve hangi yolla girdikleri (havayolu, demiryolu, karayolu, denizyolu) bilgileri alınıyor.

Form doldurulduktan sonra bilgilerle birlikte yolcuya özel otomatik olarak bir HES kodu oluşturuluyor. Bu kod sayesinde yolcunun veya temas ettiği kişilerin COVID-19 hastası veya temaslısı olduğu kendisine veya temaslılara bildiriliyor. Uygulama, transit seyahat eden yolcuları kapsamıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.