DOLAR 32,2958
EURO 35,0443
ALTIN 2.475,18
BIST 10.507,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Türk eğitimci, Microsoft’un davetiyle ‘pandemide uzaktan eğitimi’ anlattı

22.06.2020
A+
A-

  2018 yılında dünya genelindeki binden fazla ‘Microsoft Showcase School’ arasında en iyi mektep seçilen Vizyon Koleji’nin kurucusu Abdulkadir Özbek, Microsoft’un daveti ile Microsoft Showcase School liderlerine uzaktan eğitim, dijital eğitim ve pandemi sürecindeki eğitim uygulamaları hakkında sunum yaptı. Özbek, geçtiğimiz perşembe günü yapılan sunumda, eğitim teknolojilerini pedagojiye uygun şekilde en etkin şekilde kullanan ve bu alanda Türkiye’nin manâlı okullarından olan kolejin başarılarında Microsoft eğitim araçlarının önemi ve kullanımı hakkında bilgiler verdi.

  “Kovid-19, dijital eğitimin önemini ortaya çıkardı”
  Uzakta eğitim sürecinde gösterdikleri başarıyla Microsoft’un Global Mektep Liderleri Takımına seçilen deneyimli eğitimci Abdulkadir Özbek, Microsoft Showcase School liderlerine yaptığı sunumda, mektep olarak uzakta eğitim araçlarını nasıl kullandıklarını anlattığını belirtti.

Özbek, şunları söyledi; “Kovid-19 pandemisi sürecinde okulların kapatılma kararının gerisinde iki gün içinde uzak eğitime nasıl geçtiğimiz konusunda detaylı bilgiler verdim. Ayrıca, kovid-19’un eğitimi nasıl değiştirdiğini; dijital platformların eğitimi nasıl kişiselleştirdiğini anlattım. Vizyon Koleji olarak uzaktan eğitim çalışmalarımız dünya çapında ses getiriyor. Bu çerçevede Microsoft’un ABD’deki genel merkezinden Vizyon Koleji’nin başarı hikayesini dünyayla paylaşmak için gösteri aldım. Global okul liderlerine yaptığım sunumda dijital ve uzak eğitimdeki başarılarımızı ve bundan sonraki süreçte eğitim alanında neler yapmayı planladığımızı da anlattım.”

“Kovid-19 karantinasının başladığı gün eğitimde teknoloji kullanımı ile ilgili tecrübelerimizi Ulusal Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile ve ulusal kanallarda yaptığımız programlarla Türkiye ile paylaştık. EBA konusunda yapılabilecekler konusunda da Sebit Proje okulu olarak Sebit aracılığı ile MEB’e sunduk.” diyen Özbek, şunları kaydetti; “Kovid-19, eğitimde teknolojinin önemini ortaya çıkardı. Teknolojinin gelişmesi ile artık birçok iş yazılımlarla ve robotlarla yapılıyor. Bu dijital dönüşümden eğitim sistemlerinin yararlanmaması düşünülemez. Bundan Böyle data odaklı eğitimin değişiminin kaçınılmaz hale geldiğiniz düşünüyoruz. Olağan eğitim sistemi ile onları hayata hazırlayamayacağımız bir reel. Koronavirüs pandemisi de bu düşüncemizin ne değin dürüst ve yerinde olduğunu bir defa daha ortaya koydu.”

“Dünyada, Türkiye’nin eğitim sistemi ile ilgili algısını değiştiren okul elde etmek istiyoruz”
Deneyimli eğitimci Özbek, “Vizyon Koleji olarak kurulduğumuzdan beri eğitimde dijital araçları kullanıyoruz. Türkiye’nin en büyük eğitim ve data teknolojileri kurumu olan SEBİT’in ve dünya devi Microsoft’un Türkiye’deki birincil ve tek proje okuluyuz. Bu anlamda dünyaya örnek olacak seviyede dijital eğitim araçları kullanan bir okuluz. Dijital eğitim uygulamalarımızla dünyada, Türkiye’nin eğitim sistemi ile ilgili algısını değiştiren mektep edinmek istiyoruz. Dünyadaki dijital dönüşümü doğru okuyarak, insani becerileri geliştirmeye odaklanan bir eğitim uyguluyoruz. Teknoloji destekli eğitimle öğrencilerin daha çok bereketli ve motive bir şekilde çalıştığını gözlemliyoruz. Bu vizyonla, zinde dijital altyapımızla yürüttüğümüz uzakta eğitim süreci Microsoft göre dünyaya misal gösterildi.” sözlerini kaydetti.

Türkiye’de dijital dönüşüme öncülük yapan bir mektep olduklarını gösteren Özbek, “Pedagojik yaklaşımları dijital araçlarla harmanlayan bir eğitim sistemi uyguluyoruz. Tüm öğrencilerimiz eğitimlerini bilgisayar üzerinden alıyor. Türkiye’de dijital defterler kullanılan tek okuluz. Öğrencilerin bilgisayarları bir oyun arabulucu değil bir eğitim unsuru olarak görmelerini istiyoruz. Z kuşağı için olağan öğrenme yöntemleri yerine teknoloji destekli eğitim felsefesi üzerine dayalı bir eğitim kurgumuz var. Harikulade öğretmenlerle birleşen eğitim felsefemiz doğruca öğrencilerimiz her alanda akranlarından bir adım önde oluyor. Microsoft’un dijital eğitim teknolojileri de yeni cins eğitim vizyonumuza kayda değer katkılar sunuyor. Eğitimde yapay akıl ve alet öğrenmesi sistemlerini kullanıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.