DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: “Problemleri gölgeleyecek girişimleri doğru bulmuyoruz”

29.08.2023
A+
A-

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, çözülmesi gereken problemleri gölgeleyecek girişimlerin doğru bulmadıklarının altını önemle çizen Geylan, “Meslektaşlarımızın, başta ekonomik sorunları olmak üzere, mesleki ve sosyal beklentilerinin karşılanmasına yönelik girişim ve adımları kamu idaresinden bekliyoruz” dedi.

Öğretmenlerin okulda beyaz önlük giymeleri yönündeki birtakım söylemlerin suni tartışmalarla gündem doldurmaktan ibaret olduğunu söyleyerek, öğretmenleri huzursuz edecek tutum ve dayatmalardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekti.

Genel Başkan Talip Geylan, suni tartışmalarla gündemin meşgul edilmeye çalışıldığını belirterek, “Son günlerde öğretmenlerin önlük meselesi üzerinden gündem işgal edilmeye çalışılıyor. Öğretmenlerimizin ve genelde eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen onca sorunu varken, ilgili alakasız herkesin, suni tartışmalarla gündemi doldurmasını manidar buluyoruz. Eğitim hizmetinin verimliliğini artırma ve öğretmenlerimiz için daha huzurlu çalışma ortamı tesis etmek için çözülmesi gereken problemleri gölgeleyecek girişimleri doğru bulmuyoruz. Meslektaşlarımızın, başta ekonomik sorunları olmak üzere, mesleki ve sosyal beklentilerinin karşılanmasına yönelik girişim ve adımları kamu idaresinden bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Geylan Bakan Tekin’in öğretmenler için beyaz önlük tavsiyesine istinaden şu sözleri kaydetti: “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmenlerin önlük giymesi teşvik edilecek tavsiyesi, doğrudan meslektaşlarımızın tercihine işaret eden önemli bir yaklaşımdır. Hal böyleyken ‘Kraldan çok kralcı’ olmaya hevesli yerel idarecileri uyarıyoruz. Öğretmenlerimizi huzursuz edecek tutum ve dayatmalardan uzak durun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.