DOLAR 32,5240
EURO 34,7853
ALTIN 2.411,40
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Tüm zamanların en iyi 4 biyografik filmi

26.12.2017
A+
A-

Raging Bull (1980, Martin Scorsese)

Kıskançlık işkencesinin en büyük sinematik ifadesi olarak nitelendirilen ve günümüz sinema dünyasının Othello’su denilen Raging Bull, Martin Scorsese’yi Amerikalı yönetmenler arasında en öne taşıdı ve dünyanın en büyük sinemacıları arasına girmesini sağladı. Aynı şekilde filmin başrolü olan Robert De Niro’da yalnızca kariyerinin değil, sinema tarihinin de en iyi performanslarından birini sergiledi. Dolayısıyla Raging Bull, Amerikan sinemasının en ikonik ve güzel açılımlarından biri olarak tarihe kazındı. Mutlaka izlenmeli.

Tüm zamanların en iyi 4 biyografik filmi

Andrei Rublev (1966, Andrei Tarkovsky)

Sanat filmlerinin büyük ustası Andrei Tarkovsky’in Hollywood’un biyografi filmlerinin antitezi olarak ortaya koyduğu filmi Andrei Rublev, bugüne kadar yapılmış en iyi filmlerden biri olarak tarihteki yerini aldı. Andrei Rublev’I izlerken 15. Yüzyılın kasvetli Rusya’sını gerçekçi bir şekilde izlemenin keyfine varıyorsunuz. Hem de her karesine uzun uzun bakarak. Eleştirmenlerin tüm zamanların en iyi sanat eseri filmi ilan ettikleri filmin her bir dakikası gerçekten altın değerinde.

Tüm zamanların en iyi 4 biyografik filmi

The Passion of Joan of Arc (1928, Carl Theodor Dreyer)

Carl Dreyer’in, Renee Maria Falconetti’nin hayatının son saatlerini canlandırdığı, sessiz sinemanın en ikonik, zamansız, acımasız gösterilerinden biri olan ‘The Passion of Joan of Arc’ bu unutulmaz performansla sinema tarihine kazınmıştır.
Yayınlandığından bugüne kadar en iyi film listelerinde her daim ilk 10’da yer alan film zamanı ve mekanı aşarak popüler olmayı sürdürüyor.

Tüm zamanların en iyi 4 biyografik filmi

Lawrence of Arabia (1962, David Lean)

Bu listed yer alan en basit biyografi filmi örneklerinden biri olan Lawrence of Arabia’nın başarısı da bu basitlikte gizlidir. Film 1935 yılında Lawrence’in ölümcül motosiklet kazasıyla açılır ve ardından sorulan sorular sayesinde Lawrence’in giz gibi olan hayatının o gizemli hissi olduğu yerde kala kalır. Kahramanın en başta ölmesi ve sonrasında hayatının sorguya çekilmesi bu yapıtın dahiyane fikridir. Sinema tarihinin en önemli yapıtlarından biri olan bu filmi hiç vakit kaybetmeden izlemek için çok geçerli bir neden.

Tüm zamanların en iyi 4 biyografik filmi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.