DOLAR 32,3549
EURO 34,7693
ALTIN 2.395,98
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Tükettiğiniz Besinler Kan Damarlarını Daraltıyor

25.07.2020
A+
A-

Vücut sağlığı için kendiliğinden daralan kan damarları beraberinde tükettiğimiz yiyeceklerden kaynaklı olarak da daralabilmektedir. Bu da yüksek tansiyon ve baş ağrılarına sebep olabilir.

KAN DAMARLARINI DARALTAN BESİNLER NELERDİR?

MEYAN KÖKÜ

Popüler bir Akdeniz bitkisi olan meyankökü, bazı insanlarda öksürük, mide ekşimesi, boğaz ağrısı gibi problemlerin tedavisinde tercih edilmektedir. Meyan kökü, sodyum tutulmasına neden olan bir bileşik olan glisirizik asit içermektedir. Meyankökü, birçok hastalığa tedavi olsa da birkaç hafta boyunca günlük olarak tüketildiğinde, yüksek tansiyona sebep olabilir.

KAFEİN

Çay veya kahve içince baş ağrısını neden hafiflettiğini hiç merak ettiniz mi? Migren ağrısı yaşadığınızda kan damarlarınız genişler ve kanla dolup ağrıya neden açar. Kafeinli bir içecek içtiğinizde kan damarlarınız büzülür, fazla kanı uzaklaştırır ve ağrının azalmasına yardımcı olur.

TRANS YAĞLI GIDALAR

Kek, börek, mikrodalga patlamış mısır, çoğu margarin, bisküvi ve krema dolgulu şekerlerdeki yağlar, kötü kolesterolünüzü yükselttiğinden arterlerinizi tıkamaya neden olabilir. Yağlı et kesimleri de kolesterol seviyenizi yükseltebilir.

YÜKSEK TUZLU GIDALAR

Sodyumun kan basıncını arttırdığı yapılan araştırmalar ortaya koymuştur. Bol miktarda sodyum aldığınızda vücudunuz suyu tutar, bu da kan hacmini artırır. Bu durum sonuç olarak kan basıncında yükselmeye neden olur. Bu artış, bazen tansiyon atardamarlarınızı zorlar ve kan damarlarına zarar verebilir. İşlenmiş gıda tüketimini azaltmak, tuz alımınızı azaltmak için kolay bir yol olacaktır. Ancak işlenmiş gıdalardan kaçınamıyorsanız sodyum miktarı az olan yiyecekleri tercih edebilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Aşırı Kafein Tüketimi Miyomu Tetikler mi?

Aşırı Kafein Tüketimi Miyomu Tetikler mi?

Bu Besinler Kan Damarlarının Daralmasına Neden Oluyor

Bu Besinler Kan Damarlarının Daralmasına Neden Oluyor

Meyan Kökünün Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

Meyan Kökünün Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

Kan Damarlarınızı Korumak İstiyorsanız Bu Bilgilere Kulak Verin

Kan Damarlarınızı Korumak İstiyorsanız Bu Bilgilere Kulak Verin

İLİşKİLİ GALERİLER LAVABONUN YANINA TUZLU SU KOYARSANIZ...

LAVABONUN YANINA TUZLU SU KOYARSANIZ…

Kafeini Azaltmak İçin Nedenler

Kafeini Azaltmak İçin Nedenler

Kan Damarlarını Daraltan Besinler

Kan Damarlarını Daraltan Besinler

Vücuttaki Toksinleri Atıyor!

Vücuttaki Toksinleri Atıyor!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.