DOLAR 32,3666
EURO 34,9608
ALTIN 2.325,60
BIST 9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Tuğba Ekinci’den Nur Yerlitaş’ın ‘şehit’ sözlerine suç duyurusu

29.11.2017
A+
A-

Ünlü modacı Nur Yerlitaş, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında, “Ne yapayım Allah Allah şehitler mehitler aman yeter” ifadelerini kullanmış, bu sözler nedeniyle gerek sosyal medyada gerekse sanat camiasında Yerlitaş’a tepkiler yağmıştı. Şarkıcı Demet Akalın, Nur Yerlitaş’ın İntagram hesabını takibi bırakmış, öte yandan ‘Kara Gözlüm’ şarkısının klibinde Nur Yerlitaş ile kamera karşısına geçen Serkan Kaya, olay nedeniyle klibi yayınlamaktan vazgeçmişti.

Yerlitaş’a bir tepki de “O Şimdi Asker” şarkısıyla ünlenen Tuğba Ekinci’den geldi. Ekinci, bugün avukatıyla birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına giderek, Nur Yerlitaş hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Ekinci, suç duyurusu dilekçesinde Yerlitaş’ın “Hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ile devletin egemenlik alametlerini aşağılama” suçlarından yargılanarak cezalandırılmasını istedi.

Dilekçeyi savcılığa sunduktan sonra adliye binasının karşısındaki meydanda basın açıklaması yapan Ekinci’nin üzerindeki kamuflaj desenli montu dikkat çekti. Ekinci, “Hafta içinden beri kafamı takılan bir konuydu. Bu aslında şahısla ilgili bir şey değil. Benim burada mesaj vermek istediğim konu, milletimizle ilgili konularda biraz daha dikkatli konuşulması gerektiğini gençlere öğretmek. Eğer bunu yapmazsak insanlar bunun bir gaf olduğunu zannedecek. Bu gaftan öte bir şeydir. ‘Benim şu an eğlenmemden daha önemli bir şey yok. Onlar beni ilgilendirmiyor’ gibi cümle çok aşağılayıcıdır. Ben ve ailem bu konularda çok hassasız. Ateş düştüğü yeri yakar, o bilmiyor olabilir. Ama böyle konuşmaları kimseye yakıştıramıyorum. Olayı seyrettim, konuşulacak bir söz olmadığını düşündüm. Böyle bir şeyi biz evin içinde yapmıyoruz. Ona telefon açmak o anda bana fazla bir hareketmiş gibi geldi. Nur Hanımı tanırım sadece, birlikte çalışmadık” dedi.

Olayın arkasını bırakmayacağını kaydeden Ekinci, “Mesela bu insanla bir kanal veya firma anlaşırsa onlara da dava açacağım. Bu kadar boş değil ya. Böyle bir konuda özür bana çok hafif kalıyor. Bunun bir özrü yok. Acaba denilecek bir yanı yok. Bunu vatanım olduğu için yapıyorum. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı” ifadelerini kullandı. 

Başak Akbulut



YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.