TSB Başkanı Gülen: Deprem Gerçeğini Unutmadan Sigortalılık Bilincini Yaygınlaştırmalıyız
TSB Başkanı Gülen: Deprem gerçekliğini hatırlayarak sigortalılık bilincini Türkiye’de yaygınlaştırmalıyız. Güçlü güvenlik, hızlı yardım.
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Uğur Gülen, Marmara Depremi’nin korkunç bilançosunu hatırlatan, 26 yıl önceki felaketin şehirleri derinden sarstığını ifade etti. Deprem gerçeğini unutmadan, sigortalılık bilincini toplum genelinde yaygınlaştırmanın ve her vatandaşın bu güvenceye sahip olması için çaba gösterilmesinin önemine vurgu yaptı. TSB’nin resmi açıklamasında, Türkiye’nin 17 Ağustos 1999 sabahında tarihinin en büyük felaketlerinden birine sahne olduğuna dikkat çekildi ve Marmara Depremi’nin kayıtlara geçen etkileri hatırlandı.
Gülen, deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini belirterek, TSB’nin deprem ve afet sigortalarının yaygınlaştırılması adına farkındalık çalışmalarını artırdığı ve toplumun afetlere karşı daha dirençli hale gelmesi için çalışmalarına kesintisiz devam ettiği bilgisini paylaştı. Marmara Depremi’nin yarattığı acıların hafızalarda ilk günkü tazeliğini koruduğunu ifade eden Gülen, deprem felaketinin yaşattığı kayıpların unutulamayacağını vurguladı ve hayatını kaybeden vatandaşlar için rahmet, yakınlarını kaybedenler için ise sabır ve saygı dileklerini iletti.
Depremlerin engellenemeyecek doğal gerçekler olduğuna dikkat çeken Gülen, Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatarak afetlere karşı bireysel ve kurumsal düzeyde hazırlığın sürdürülebilir şekilde güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Son yıllarda artan orman yangınlarıyla birlikte afetlerin yalnızca sarsıntılarla sınırlı kalmadığını belirten Gülen, kapsamlı ve bütüncül bir hazırlık yaklaşımının hayati önem taşıdığını söyledi. Depremlerin kaçınılmaz olduğuna işaret eden fakat alınacak önlemlerle yıkıcı etkilerin en aza indirilebileceğini, doğru şehir planlaması, mühendislik standartları ve sigorta güvencesinin bu süreçte belirleyici rol oynadığını ifade etti.
Sigorta, afet sonrası yaşamın yeniden kurulmasında finansal güvence sağlar başlıklı açıklamada, Zorunlu Deprem Sigortası başta olmak üzere konut ve işyeri sigortalarının afetler sonrası toparlanma sürecindeki kritik rolüne dikkat çekildi. Sigortalılık oranlarının artırılmasının ortak bir toplumsal sorumluluk olduğuna vurgu yapan Gülen, sigortanın yalnızca bir güvence değil, yaşamın sigortası olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: Deprem gerçeğini unutmadan, sigortalılık bilincini yaygınlaştırmalı ve her vatandaşımızın bu güvenceye sahip olmasını sağlamalıyız. Afetlere karşı hazırlıklı olmak, yalnızca bugünün değil, geleceğin de teminatıdır. Birçok kez ifade ettiğimiz gibi risk yüksek, sigortalılık bilinci artmalı.
Kaynak: AA / Yunus Türk – Ekonomi
Kaynak: Haberler.com