DOLAR 32,5861
EURO 34,7910
ALTIN 2.509,72
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Trump Dünya Sağlık Durumu Örgütü ile köprüleri attı! Trump Coronavirüs sürecinde eleştirilen kararlar almaya devam ediyor. Başkan Dünya Sıhhat Örgütü ile…

30.05.2020
A+
A-

Trump, Çin ile olan ilişkileri ele aldığı toplantıda, DSÖ ile olan ilişkilerinin son bulduğunu açıkladı. ABD Başkanı konu hakkında detay vermese de, Coronavirüs döneminde ilişkilerin gerildiği besbelli.

Trump sosyal medya kararnamesini imzaladı!

Son günlerde sosyal ağ platformlarına kafayı takan Trump’dan beklenmedik bir saldırı geldi. Trump sosyal medya kararnamesini imzaladı.

Başkanın yaptığı birçok tanımlama, DSÖ yetkilileri kadar başlıca eleştirildi. Deterjan açıklaması ile son zamanlarda gündeme gelen Trump Coronavirüs vakalarında ABD ilk sıralara oynarken, ülkeyi eski haline getirmeyi planlıyor.

DSÖ ise başkanın çabalarını doğrudan doğruya maksat almasa da, bilhassa deterjan önerisi sonrası Trump’ı isim vermeden eleştiren talimat yapmıştı. Trump’ın virüsü Çin virüsü olarak değerlendirmesi ve DSÖ ile Çin aralarında organik bono olduğuna dair teorileri de bulunuyor.

Trump, yaptığı basın toplantısında Hong Kong eylemlerine ve Çin devletinin eylemlere müdahalesini eleştirdi. Başkan, bu eylemlerde Hong Kong’un özerkliğini yitirdiğini de açıkladı. Buna göre Hong Kong, ABD için artık özerk devlet statüsünde olmayacak. Bu da Hong Kong temelli birçok şirketin Çin şirketleri gibi ambargodan etkileneceğini gösteriyor.

Son olarak Twitter kararnamesi ile gündeme gelen başkan, her gün yeni bir sansasyonel çıkşla dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, Trump Coronavirüs salgınında  Dünya Sağlık Durumu Örgütü’nü suçlamakta haklı mı? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.