DOLAR 32,3702
EURO 34,7254
ALTIN 2.392,78
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Trump bu kez de gizli bilgileri paylaşmakla suçlanıyor

31.08.2019
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump dün Twitter hesabından İran’ın İmam Humeyni Uzay Merkezi’nde yaptığı başarısız füze denemesinin ardından yaşanan patlamaya ait gizli bir uydu fotoğrafını paylaştı.

Trump mesajında, ABD’nin katastrofik kazayla bir ilgisinin olmadığını savunurken, “İran’a Site One’da (uzay merkezi) yaşananları belirlemede en iyi dileklerimi sunuyorum ve iyi şanslar diliyorum” yazdı.

Uzmanlar ise bir roket kalıntısının için için yandığını gösteren imajların kamuoyuyla paylaşılmaması gerektiğini söyledi.

CNBC’ye konuşan bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, “Tweet, Başkan Trump’a cuma günü istihbarat bilgilendirme toplantısında verilen uydu görüntüsünün fiziksel bir kopyasının ekran görüntüsü” dedi.

Open Nuclear Network Direktör Yardımcısı Melissa Hanham, “Bu şeyi bu kadar iyi görmemem gerekir. Onun da bunu paylaşmaması gerekir” ifadelerini kullandı.

Nükleer silah uzmanı Jeffrey Lewis de “Bu fotunun tweet atılması, gizli olsun ya da olmasın, Başkan Trump için acayip bir karar. ABD’nin patlamayla ilgisinin olması hiç muhtemel değil. Fakat sanki ilgimiz olabilirmiş imasında bulunmak muazzam kötü bir fikir” yorumunda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ise tepki çeken hareketinin arkasında durdu. Dün Beyaz Saray’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Trump, “Elimize gelmiş bir fotoğraf vardı ve yayınladım. Ki bunu yapmaya mutlak hakkım var” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.