DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Trump, Biden’ın Ukrayna’daki faaliyetlerine soruşturma istemiş

25.09.2019
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump hakkında Kongre’deki Demokrat Partililerin azil soruşturması açma kararı vermesine neden olan telefon görüşmesinin özet dökümü, Adalet Bakanlığı tarafından yayımlandı.

Özet döküme göre Trump, temmuz ayında seçim zaferini kutlamak için aradığı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’den, kendisinin 2020 ABD başkanlık seçimindeki Demokrat rakibi Joe Biden’ın faaliyetleriyle ilgili inceleme başlatmasını, bunun için Adalet Bakanı William Barr ile işbirliği yapmasını istemiş.  

Trump’ın araştırılmasını istediği konu ise eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın oğlu Hunter’ın yönetim kurulunda bulunduğu gaz şirketine yönelik herhangi bir soruşturmayı baskı yapmak suretiyle kapattırıp kapattırmadığı…

Mart 2016’da dönemin Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Kiev’i ziyaret edip Başsavcı Viktor Şokin’in görevden alınmasını sağlamıştı. Mayıs 2019’da ise Şokin’den o sırada Hunter Biden’ın çalıştığı Burisma Holding’i soruşturduğu iddiası gelmişti. İddia hemen şimdiki Başsavcı Vitaliy Kasko tarafından yalanlanmıştı.

Özet döküme göre Trump, Zelenskiy’ye şunları söyledi:

“Biden’ın oğlu hakkında çok konuşuluyor, diyorlar ki Biden oğlu hakkındaki kovuşturmayı durdurmuş, işin aslını öğrenmek isteyen çok sayıda insan var. Dolayısıyla bizim adalet bakanıyla ne yapabilirsen harika olur.”

“Biden kovuşturmayı durduğuna dair övünerek etrafta dolaşıyor, dolayısıyla buna bir bakabilirsen… Bana yaptığı korkunç bir şey gibi geliyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.