DOLAR 32,5580
EURO 34,9769
ALTIN 2.426,92
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Trump, Apple’a verdiği sözü tuttu Vergilendirme konusunda ayrıcalık isteyen Apple’ın yüzü nihayet güldü. Apple Trump ilişkisi, Çin ile…

16.12.2019
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz kasım ayında Austin’de bulunan Mac Pro fabrikasını ziyaret etmişti. Bu ziyaretten önce Tim Cook’un mektubuna da herhangi bir cevap vermeyen Trump, bu konudaki kararını Twitter üzerinden açıkladı.

Başkan Donald Trump, Cuma günü ABD’nin Çin ile “Birinci Aşama” adındaki ticaret anlaşmasını kabul ettiğini açıkladı. Pazar günü yürürlüğe girecek olan karar ile Çin üretimi ürünlerin vergilendirmesini içeren tarifeleri iptal edilecek. Yapılan anlaşma, Apple’ın iPhone ve Mac Pro gibi bazı popüler ürün ve aksesuarlarının, Çin’den yapılan ithalatta ortaya çıkacak yaklaşık 160 milyar dolarlık vergi ödemesinden kurtarmış oldu. Apple Çin arasındaki gerginliğin bundan sonraki anlaşmalar ile daha da yatışacağı öngörülüyor.

We have agreed to a very large Phase One Deal with China. They have agreed to many structural changes and massive purchases of Agricultural Product, Energy, and Manufactured Goods, plus much more. The 25% Tariffs will remain as is, with 7 1/2% put on much of the remainder….

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 13, 2019

ABD Ticaret Temsilcisi Başkanlığı‘na göre bu anlaşma, “Çin’in fikri mülkiyet ve teknoloji ticareti gibi alanlardaki ekonomik ve ticaret rejimi” konularında değişiklik yapılmasını gerektiriyor. Ayrıca, 250 milyar dolarlık Çin ithalatında yüzde 25, 120 milyar dolarlık Çin ithalatında ise yüzde 7,5 vergi uygulamasının devam ettiği belirtildi.

Cuma günü attığı tweette Trump, 2020 seçimlerini ve sonuçlarını beklemeden, “İkinci Aşama” anlaşması için Çin ile müzakerelerin derhal başlayacağını açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.