Trendyol Süper Lig’de Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi Sonrası Olaylar
Trendyol Süper Lig’de Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası gelişmeler, olaylar ve yorumlarla futbolseverleri bekliyor. Detaylar için tıklayın!
Trendyol Süper Lig’de Derbi Olayları Başladı
Trendyol Süper Lig’in geçen sezonki 37. haftasında gerçekleşen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylarla ilgili olarak futbolcular Jayden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş’ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın, 6’şar yıl 9’ar aya kadar hapis istemiyle yargılanmalarına başlandı. İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya, stadyum müdürü Ali Çelikkıran ile tutuksuz sanık eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü ve tarafların avukatları katıldı.
Hulusi Belgü: Kendimi Arkadaşlarımı Korumak İçin Hareket Ettim
Duruşmada savunmasını yapan Hulusi Belgü, olay günü stadyuma maçı izlemek amacıyla geldiğini, müsabaka sona erdikten sonra futbolcuları tebrik etmek için soyunma odasına gittiğini belirtti. Belgü, o esnada yaşanan kargaşada kendisini ve arkadaşlarını korumak amacıyla hareket ettiğini belirterek, “Sonrasında müştekinin arkasından giderken, görüntülerde görüldüğü gibi elim saçına takılmış olabilir. Tarafıma ve takımımıza ağır hakaretler oldu. Bütün stadyum Fenerbahçe’nin üzerine geldi. Bu nedenle kendimizi korumaya çalıştık.” şeklinde ifade etti.
Ali Çelikkıran: Çok Sayıda Darbe Aldım
Müşteki Ali Çelikkıran, maçtan 70 dakika sonra Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’un stadyuma geldiğini ve bunun rutin bir durum olmadığını dile getirdi. Koç’un gelmesinin ardından protokol tribünündekilerin aşağıya çağrıldığını, bunun Galatasaray’ın izniyle yapıldığını ifade eden Çelikkıran, şunları kaydetti: “Ali Koç’la yan yana yürürken, ‘Bizim seyircilerimiz çıktı. Sizin seyircileriniz çıktı. Şu an yaptığınız usulsüz.’ dedim. Kendisi de bana ‘Kes lan. Siz bizim stadyumumuzda neler yaptınız.’ şeklinde cevap verdi. Bütün bu süreçler kamerada görünür. Orta sahada bir bayrak açıldı, kimse müdahale etmedi. Fotoğrafçısı ve kameramanı arkaya doğru abartılı bir şekilde sevinç gösterilerinde bulundular. Bu durumdan rahatsız oldum. Galatasaray da rahatsız oldu. Rencide edici şekilde fotoğraf çekmeye başladılar. Takım doktoru saldırdı. Çok sayıda darbe aldım. Bana küfür eden kişi Hulusi Belgü’dür, şikayetçiyim.”
Hulusi Belgü: Tekme Atan Kişi Mert Hakan’dır
Belgü, duygusal bir biçimde devam eden ifadesinde, “Odama gittim, eşim bana ‘Sakin ol.’ dedi. Odada eşim, kızım ve kardeşlerim vardı. Tekme atan kişi Mert Hakan Yandaş’tır.” şeklinde konuştu.
Ara Karar: 19 Mart’a Ertelendi, Mert Müldür İfade Verecek
Ara kararı açıklayan mahkeme, sanıklar Fenerbahçe Kulübü doktoru Ertuğrul Karanlık ve teknik direktör İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal’ın avukatlarının, müvekkilleri adına belgesiz mazeret sundukları gerekçesiyle taleplerinin reddine karar vererek, bu sanıkların zorla getirilmesine hükmetti. Mert Müldür, Ahmet Ketenci, Bora İsmail Bahçetepe ve Mesut Erbil’in bir sonraki duruşma tanık olarak dinlenmesine karar veren mahkeme, müştekide meydana gelen kemik kırığının eski veya yeni olup olmadığı, mümkünse kaç günlük olduğu konusunda Adli Tıp Kurumu’ndan ek rapor alınmasına karar verdi. Duruşma, eksik hususların giderilmesi için 19 Mart’a ertelendi.
İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, stadyum müdürü Ali Çelikkıran “müşteki”, futbolcular Jayden Quinn Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe Kulübü doktoru Ertuğrul Karanlık, eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü, teknik direktör İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal “şüpheli” sıfatıyla yer aldı. İddianamede, 19 Mayıs’ta RAMS Park Stadyumu’nda oynanan müsabakanın ardından Fenerbahçe Spor Kulübü teknik heyeti, yöneticileri ve futbolcularının galibiyet sevincini yaşamak üzere sahaya girmeleri sonrasında olayların çıktığı ifade ediliyor.
İddianamede, stadyum müdürü Ali Çelikkıran’ın da şikayetçi olduğu ve soruşturma dosyasına sunduğu sağlık raporunda “servikal vertebra” (boyun kırığı) tespit edildiği bilgisi yer alıyor. Çelikkıran’ın doktor raporlarıyla birlikte İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğü’ne gönderildiği ve sağlık durumuna ilişkin rapor aldırıldığı belirtiliyor. ATK raporuna göre, Çelikkıran’da tespit edilen C5 vertebra spinöz proçes kırığının yaşamını tehlikeye sokmayan ancak basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı, yaşam fonksiyonlarına orta derecede etkisi olduğunun bildirildiği aktarılıyor. İddianamede, tüm dosya kapsamına göre, maç sonrasında saha içindeki müsabaka alanında gerçekleşen olaylar sırasında, şüphelilerin fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek, Çelikkıran’ı tekme ve yumruk atmak suretiyle darbettikleri belirtiliyor. Hulusi Belgü’nün arbede sonrasında Çelikkıran’ın arkasından gelerek saçını çektiği ve sırt kısmına vurduğuna dikkati çekilen iddianamede, şüphelilerin iştirak halinde müştekiye karşı suç işledikleri kaydediliyor. İddianamede 5 sanığın, “vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama” ve “spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi” suçlarından 2’şer yıl 3’er aydan, 6’şar yıl 9’ar aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.
Kaynak: Haberler.com