DOLAR 32,1806
EURO 35,1178
ALTIN 2.518,97
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

Trabzonspor, Pereira’nın sözleşmesini uzattı

30.05.2020
A+
A-

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri Futbol Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde Pereira, Trabzonspor ile olan olan sözleşmesini bir yıl daha uzattı.

İmza töreninde konuşan Başkan Ahmet Ağaoğlu, Pereira’nın bir profesyonel olduğunu belirterek, “Bildiğiniz gibi Pereira’nın yürürlükte olan sözleşmesi bu sezon sona eriyordu. Kendisiyle bir yıllık daha anlaşma imzalamış bulunmaktayız. Joao hepimizin yakından tanıdığı iyi bir profesyonel. Yüksek aidiyet duygusuna sahip, Trabzon’u, Trabzonspor’u ve şehrin insanlarını sevmiş, kendisini de sevdirmiş önemli bir futbolcumuz. Trabzonspor olarak esas prensibimiz kulübümüze uzun zaman hizmet eden futbolcularımız, yerli ya da tanıdık olmayan olsun futbol kariyerlerini kulübümüzde tamamlamalarını temenni ediyoruz. Kendisi de futbolu Trabzonspor’da noktalamayı açlık ettiğini açıklama etti. Ayrıca içinde bulunduğumuz şartları ayrıca de önümüzdeki sezon dünyadaki tüm futbol kulüplerinin ciddi bir mali sıkıntıyla yüz yüze geleceğini çok iyi ve net olarak bildiğini ifade etti. Kulübümüzün finansal imkanları doğrultusunda her iki tarafı da mutlu edecek bir sözleşmeye imza attık. Kendisi bu yapının önemli bir futbolcusu. Taraftarımızın tabiriyle bizim minik eniştemiz. Bize uzun süre aidiyet duygusuyla hizmet etmiş olan her futbolcumuz, başımızın tacıdır. Futbolu bu kulüpte bırakmaları en büyük arzumuzdur. Futbolu bıraktıktan sonra da profesyonel anlamda alabilecekleri görev varsa kulübümüzde devam etmeleri en büyük arzumuzdur. Kendisi harika tasarruflu kişi bir arkadaşımız olduğu için futbolu bıraktıktan daha sonra kulübümüzün kasasını kendisine itimat edeceğiz. Çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle birlikte fazla manâlı başarılara imza atacağız. Önümüzde çok kayda değer kupa benzeri finali, kupa finali ve sekiz final özelliğinde lig maçımız var. Bu takımın taraftarlarının, şehrimizin bir hayali var. İnşallah o hayali gerçekleştiren ahali olarak hayal ettiğimiz, açlık ettiğimiz noktaya birlikte ulaşırız” dedi.

“Bilal ve Hosseini önümüzdeki sene Pereire ile birlikte takımımızla devam edecekler”

Başkan Ağaoğlu, öteki futbolcularla ilgili olarak ise, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Bilal Başacıkıoğlu ve Majed Hosseini’nin sözleşmelerinden doğan opsiyon hakkını kullandık. Bilal ve Hosseini önümüzdeki sene Pereire ile birlikte takımımızla devam edecekler. Bizim burada temel prensibimiz kadro yapımızı saklamak. Kaptanımız Jose Sosa’nın anlaşma konusunu cümbür cemaat merak ediyordur. Şüphesiz ve kuşkusuz Jose Sosa ile aramızda parasal hiçbir sorun mevcut değil. Kendisinin karar devretmek zorunda olduğu birkaç tane konu var. Yalnızca onunla ilgili olarak, ileriye dönük kariyerini nasıl şekillendireceği konusunda. Bu da fazla kısa zaman içerisinde netleşecek. Kaptanımız da bizimle sürdürmek istiyor. Hakkında yapılan spekülasyonlara da bu sözlerle nokta koymuş oluyoruz. Sosa bizim için sadece bir futbolcu değil, bunu daima açıklama ettim. Bu takımın önemli bir parçası, bu takımın kaptanı ve bizimle birlikte huzursuz işlem içerisinde çok önemli sorumluluklar aldı. Yükün de manâlı bir bölümünü omuzlayan, kulübümüzü içeren isimlerden biri. Kaptanımızla herhangi bir sorunumuz yok. Camiamızın, taraftarlarımızın gönlü dar olsun” ifadelerini kullandı.

Pereira: “Trabzonspor’da bu dek uzun kalacağımı düşünmemiştim”

Pereira ise imza töreninde yaptığı konuşmada, “Sözlerime başlamadan önce başkanımıza, hocamıza ve Trabzonspor’un içinde bulunan herkese bana bu güveni gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum. Trabzonspor’a ilk geldiğimde kontrat imzalarken bu değin uzun zaman kalacağımı düşünmemiştim. Kulübe geldiğim ilk günden beri defalarca en iyi savaşımı verip, en iyi performansımı kullanmak istedim. Bugün de bunun karşılığında sözleşme yeniliyoruz. Takımımız yıllar her tarafında defalarca daha iyisini yapmaya çalışıyor. Bu yıl tarih yazmaya çok yakınız. Sekiz final maçımız var bu sekiz maçta başarılı olursak hak ettiğimiz yere ulaşacağımızı düşünüyorum. Teşekkür etmeyi unuttuğum taraftarlarımız ve Trabzonlular var. Hem bana keza eşime ayrıca de oğluma fazla sıcak davranıyorlar. Eğer ancak biz burada mutlu ve huzurlu yaşıyorsak bunda onların bu içten tavırlarının da koskocoman önemi var. Olur Ya kupa veya kupaların sözünü veremem lakin kişisel olarak sözünü verebileceğim bir şey var; daima buranın bir parçası olacağıma, daima Trabzonspor için elimden gelenin en iyisini yapacağıma, Trabzonspor’un prestiji için terimin son damlasına değin koşacağıma ve savaşacağıma laf veriyorum” dedi.

Gökmen Şahin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.