DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü’nde Geri Dönüşüm ve Sanat Projesi

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü’nde gerçekleştirilen Geri Dönüşüm ve Sanat Projesi, sanatı ve sürdürülebilirliği bir araya getiriyor.

29.03.2025
A+
A-

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü’nün öğretmenleri ve usta öğreticileri, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini artırmak ve sanata olan ilgilerini geliştirmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Her Okulun Projesi Olsun (HOPO)” projesine katıldılar. Bu projeyle, öğrenciler geri dönüşüm malzemeleri kullanarak çeşitli sanatsal çalışmalar yapma fırsatı buldular.

Öğrenciler, kağıtlardaki farklı hayvan figürlerini makasla keserek, üzerlerine seçtikleri atık kumaş ve iplikleri yapıştırdılar. Bu süreç, onların el becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmasının yanı sıra, geri dönüşüm ve sanat konularında farkındalık oluşturmalarına da katkı sağladı.

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Sibel Karabina, proje ile sanatın ve geri dönüşümün önemini vurgulamayı hedeflediklerini belirtti. Karabina, öğrencilerin çalışmaları sırasında usta öğreticilerin rehberliğinde hareket ettiklerini ifade etti:

  • “Buradaki amacımız, çocuklarımızın sanat ile olan ilişkisini sağlam temeller üzerine kurmak ve geri dönüşümün önemini anlatmaktır.”
  • “Hiçbir şeyin atık olmadığını, sanatla birleştirerek değerlendirilebileceğini göstermeye çalışıyoruz.”
  • “Ayrıca, günümüzdeki ekran maruziyetinden çocuklarımızı kurtararak, onları yaratıcı faaliyetlerle buluşturmayı hedefliyoruz.”

Karabina, projenin 5 ay süreceğini ve toplamda 400 öğrenci ile etkileşimde bulunmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Projeden sorumlu öğretmen Burcu Koşar ise, geçmişten gelen değerleri gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını vurgulayarak, atık malzemelerden yapılacak resimlerin yıl sonunda enstitü bünyesinde oluşturulacak sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacağını belirtti.

Bu proje, sadece geri dönüşüm bilincini artırmakla kalmayıp, aynı zamanda öğrencilerin sanatsal yeteneklerini geliştirmelerine de olanak tanıyacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.