DOLAR 32,5643
EURO 35,0187
ALTIN 2.435,57
BIST 9.760,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

“Tosuncuk Kiev’de” iddiası!..

19.11.2019
A+
A-

Habertürk’ten Emrah Doğru’nun haberine göre kurduğu Çiftlik Bank şirketi ile 132 bin 222 kişiden topladığı 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira yurt dışına kaçan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın Ukrayna’nın başkenti Kiev’de görüldüğü iddia edildi.

‘KIZ ARKADAŞINDA’ İDDİASI

Firari Mehmet Aydın’ın Kiev’de kız arkadaşının yanında olduğu söylentisi üzerine alacaklılar harekete geçti. Mehmet Aydın’ın Ukraynalı emniyet yetkililerine rüşvet verdiği ve bu sayede rahat hareket edebildiği iddia edildi.

Çiftlik Bank mağdurları ise bastırdıkları afişi kentin çeşitli noktalarına astı. Afişte firari Aydın’ın bulunmasını sağlayacaklara 350 bin dolar ödül vadedildi.

INTERPOL ARAŞTIRIYOR

Mehmet Aydın, INTERPOL’ün en çok arananlar listesinde de yer alıyor. INTERPOL’ün Türkiye yetkilileri, ihbarın yapıldığını araştırmanın sürdüğünü bildirdi.

ÇİFTLİK BANK İDDİANAMESİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Çiftlik Bank’a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede firari sanık Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu 18 örgüt yöneticisi hakkında bir kez “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, 3.762 kez “Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık”, 3762 kez “Ticari şirket faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” ve 1 kez de “Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından 22 bin 580’er yıldan 75 bin 260’ar yıl hapis cezası isteniyor.

11’i TUTUKLU 7 SANIK FİRARİ

30 şüpheli hakkında da, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak”, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etmek” ve “Suçtan kaynaklanan malvarlığını arttırma” suçlarından 5’er yıldan 13’er yıla kadar hapis cezası isteniyor. Dava kapsamında 11 sanık tutuklu bulunuyor. Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli ise firari.

Nerede olduğuna dair çeşitli iddialar ortaya atılan Mehmet Aydın için Uruguay’ın da aralarında bulunduğu pek çok ülke zikredilmişti. Tosuncuk, fotoğraftaki yat sefasını ise Türkiye’de olduğu günlerde Antalya’da yapmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.