DOLAR 32,3640
EURO 34,9533
ALTIN 2.325,55
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Toplumsal Cinsiyet ve Fotoğraf” atölyesi başlıyor

11.01.2018
A+
A-
2004 yılından bu yana Türkiye’nin en köklü fotoğraf eğitim yapılarından biri olarak pek çok fotoğraf atölyesine, fotoğraf etkinliklerine ev sahipliği yapan Galata Fotoğrafhanesi, 16 Ocak’da “Toplumsal Cinsiyet ve Fotoğraf” başlıklı altı haftalık bir atölye programına başlıyor.

Eğitmenliğini Şehlem Kaçar’ın üstlendiği atölyede, toplumsal cinsiyet rolleri ile sanat arasındaki ilişki incelenecek, görme biçimleri ve feminist sanat anlayışı üzerine kavramsal okuma ve tartışmalar yapılacak. Her hafta salı günleri 19:00 – 21:30 saatleri arasında gerçekleşecek atölyeye katılım ücreti tam 400 TL, öğrenci için 320 TL olarak belirlendi.

Atölye içeriği ve programı ise şöyle;

1.Hafta
Atölyenin içeriği ile ilgili bilgi paylaşımı
Toplumsal Cinsiyete Giriş; Toplumsal Cinsiyet nedir? Temel kavramların paylaşılması ve sanat tarihinde kadın imgesi üzerinden tartışma.
Sanat ve Toplumsal Cinsiyet İlişkisi
Sanat Tarihi’nde Kadın Temsilleri, Örnekler ve Arketipler

2.Hafta
Feminist Sanata Giriş
Sanat Tarihinin Feminist Eleştirisi
Hannah Wilke, Vivian Maier ve diğerleri

3. Hafta
Medyada Kadın Temsilleri
Şiddet nasıl temsil ediliyor, şiddet haberlerinde medya dili ve fotoğraf kullanımı
Şiddetle mücadelede örnek çalışmalar

( Cindy Sherman )

4.Hafta
Feminist Sanata Farklı Yaklaşımlar: Otoportreler
Feminist Avangard’a Giriş ve Örnek Portfolyoların incelenmesi ; Francesca Woodman ve Cindy Sherman

5.Hafta
Kadın Sanat Kolektifleri, Feminist Protestolar ve Aktivizm
Gerilla Kızlar, Sanatta feminist Hareket, 60’lar ve 70’lerden örnekler.
Türkiyeli sanatçılar ve örnek portfolyolar : Nil Yalter, Nilbar Güreş ve CANAN

6.Hafta
Fotoğraf sunumları

Şehlem Kaçar kimdir?

Lisans yıllarında toplumsal cinsiyet, fotoğraf ve eleştirel medya okumaları ile ilgilendi. Yüksek lisansında kadın bedeni ve Michel Foucault’nun beden üzerine teorileri üzerine çalışmalar yaptı. 2008 yılında master derecesini aldı. 2005 yılından beri çeşitli karma sergilerde yer aldı, “One Day: After Work” adlı projesi ile Danimarka Hükümeti Kültürel bursu kazandı. FREIA (Aalborg University Feminist Research Centre) ve EDGE (Centre for Equality, Diversity, Gender in Aalborg University) destekleriyle ilk kişisel sergisini Danimarka Kadın Müzesi’nde açtı. Şehlem, 2016 yılında Helsinki Universitesi`nde ziyaretci arastirmaci olarak bulunmuş ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Bilimleri bölümünde fotoğraf ve toplumsal cinsiyet üzerine doktora çalışmasını sürdürmektedir.​

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.