Artvin’in Yusufeli İlçesinde Geleneksel Afet Kurbanı Kesimi ve Paylaşımı
Artvin’in Yusufeli ilçesinde geleneksel afet kurbanı kesimi ve paylaşımıyla kültürel mirasımıza katkıda bulunan önemli bir etkinlik hakkında detaylar.
Yusufeli’nde Geleneksel Afet Kurbanı Kesimi ve Toplumsal Dayanışma
Artvin’in güzel ilçesi Yusufeli’nde, afetlere karşı dayanıklılığı ve birlik ruhunu pekiştirmek amacıyla düzenlenen geleneksel kurban kesimi gerçekleştirildi. Yüncüler köyüne bağlı Ada Yaylasında, afetlerin yol açtığı zorluklar sonrası ortaya çıkan bu anlamlı etkinlik, yerel halkın birlik ve beraberliğini pekiştirdi.
Kesim sonrası hazırlanan etler, köyde düzenlenen özel bir etkinlikte katılımcılara ikram edildi. Bu gelenek, sadece bir kurban kesimi olmanın ötesinde, toplumsal dayanışma ve ortak değerlerin yaşatılması adına önemli bir adım olarak kabul ediliyor.
Geleneksel Geleneğin Yaşatılmasında Önemli Katkılar
Eski AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, köy muhtarlığının önderliğinde gerçekleşen bu organizasyonun, gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı. Balta, “Bu köklü geleneğin, afetler sonrası dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlı tutmak adına büyük önemi var” dedi.
Muhtar Zihni Taş ise, asırlar öncesine dayanan bu geleneksel uygulamanın, köyde nesiller boyunca sürdürüldüğünü ve gelecek kuşaklara aktarılmaya devam ettiğini belirtti. Taş, “Geleneklerimiz bizim kültürel mirasımızdır. Bu tür etkinlikler, toplumumuzun birlik ve beraberliğinin simgesi olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.
Etkinliğe Katılanlar ve Destekçiler
İlginç ve anlamlı etkinlikte, Yusufeli Kaymakamı Salih Başara, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim, çeşitli kamu kurumlarının temsilcileri ve bölge halkı bir araya geldi. Katılımcılar, geleneksel kurban kesimi ve ardından gerçekleştirilen paylaşımla, afetlere karşı dayanışma duygularını pekiştirdi.
Sonuç ve Gelecek Düşünceleri
Bu özel etkinlik, bölge halkı arasında güçlü bağların kurulmasına ve geleneklerin yaşatılmasına önemli katkılar sağladı. Etkinlik organizatörleri ve katılımcılar, önümüzdeki yıllarda da bu güzel geleneğin sürdürüleceğine inançlarını vurguladı.
Kaynak: AA / Yusuf Okur – Güncel
Kaynak: Haberler.com