DOLAR 32,2235
EURO 35,0808
ALTIN 2.503,62
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi İlhan, Yeni Önlemlerin Sinyalini Verdi: Akşam Sokağa Çıkma Kısıtlaması Daha da Daraltılabilir

12.12.2020
A+
A-

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana hastanelerin yoğun bakım, göğüs hastalıkları ve acil servislerinde durmaksızın görevini icra eden sağlık çalışanları, vakaların artmaya başladığı bugünlerde hastaların eski sağlıklarına kavuşmaları için canla başla çaba sarf ediyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA AŞI ÇALIŞMALARINI UMUTLA TAKİP EDİYOR

Vaka sayılarının artmaya başladığı bu günlerde yükleri hayli artan sağlık çalışanları, herkesi maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaya davet ediyor. İzmir’de pandemi hastanesi olarak hizmet veren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli olan 1500’e yakın sağlık çalışanı da salgının sona ermesi için aşı çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirtti.

‘VATANDAŞLARIMIZ BİZİ DÜŞÜNEREK HAREKET ETSİN’

Kovid-19 Yoğun Bakımı hemşiresi Hidayet Aykut, 5 yıldır hemşirelik görevini icra ettiğini, Mart ayından bu yana meslek yaşantısının en zor ve yoğun günlerini yaşadığını söyledi.

Öğretmen olan eşi başta olmak üzere hiçbir aile üyesiyle görüşemediğini vurgulayan Aykut, ‘Artık sağlık çalışanları olarak çok yorulduk ve tükendik. Herkes artan vaka sayılarını ciddiye almalı. Hastalarımızın hayatlarının bizim ellerimizde olduğunu biliyoruz. Görev bilincimizden asla taviz vermiyoruz ama ne olur vatandaşlarımız da bizi düşünerek tedbirlere uysun’ dedi.

‘HASTALIĞI CİDDİYE ALMAYANLARIN PENCEREDEN İÇERİ BAKMALARINI İSTERDİM’

Aynı yoğun bakım servisinde görev yapan hemşire Berkay Öztürk de son günlerde yalnızca yaşlı hastaların değil genç hastaların da yoğun bakımda yaşam savaşı verdiğine şahit olduklarını belirtti.

Hastanelerinde yoğun bakım hasta sayısının arttığını belirten Öztürk, ‘Bir hasta iyileşip servise göndersek bile hemen arkasından yeni bir hasta geliyor. Bu hastalığı ciddiye almayan insanların yoğun bakımdaki şu pencereden içeriye bir bakmalarını isterdim. Kovid-19 sanıldığı kadar kolay atlatılan bir hastalık değil. Bazı insanlar kolay geçiriyor ama herkes dikkat etmeli’ dedi.

‘ARTIK İNSANLARA YALVARIYORUM, NE OLUR TEDBİRLERE UYSUNLAR’

Acil servis hemşiresi olarak görev yapan Özge Düzova Eygel de artan vaka sayılarının karşısında çok üzdüğünü, her akşam vaka sayısının açıklandığı tabloyu büyük bir merakla beklediğini belirtti. Eygel, konuşmasına şöyle devam etti:

‘Gerçekten yorulduk ve yıprandık. Bizim aşıdan sonuç alınıncaya kadar halkımızın desteğine ihtiyacımız var. Sağlık çalışanları ellerinden gelenin fazlasını, izin yapmadan, fazla mesaiyle ortaya koyuyorlar. Gülen yüzümüzle insanlara hizmet vermeye çalışıyoruz ve hastalarımızın her zaman yanındayız. İnsanların uyarılara dikkat etmeyerek birbirleriyle temas etmelerine bağlı olarak hastalığın artması çok üzücü. Artık insanlara yalvarıyorum, ne olur tedbirlere uysunlar.’

‘HASTALIK ÇOK ÇABUK BULAŞIYOR VE HIZLI İLERLİYOR’

2 yıllık hemşire olduğunu belirten Süleyman Sağlam da, koronavirüs salgınında pek çok sağlık çalışanını kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadığını belirtti. Koronavirüs hastalığına yakalanmaktan korktuğunu söyleyen Sağlam, ‘Bu hastalık çok çabuk bulaşan ve hızlı ilerleyen bir hastalık. Bazı kişiler, maske takmanın kendilerini sıktığını söylüyor ama onlar yoğun bakım servislerinde entübe olan hastalara takılan cihazları görseler maske takmanın bu kadar zor bir şey olmadığını anlarlar ve taktıkları için şükrederler’ dedi.

Göğüs hastalıkları uzmanı 20 yıllık hekim Özlem Tüzel de meslek hayatının en yoğun günlerini yaşadığını belirterek, ‘Vaka sayılarının yüksek olduğunu görmek beni çok üzüyor’ diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Hintli Çiftin Aşkı koronavirüsü Tanımadı

Hintli Çiftin Aşkı koronavirüsü Tanımadı

7 Aralık 2020 Koronavirüs Tablosu Açıklandı

7 Aralık 2020 Koronavirüs Tablosu Açıklandı

Grip ile Koronavirüs Arasındaki En Belirgin Fark

Grip ile Koronavirüs Arasındaki En Belirgin Fark

Kristen Stewart Farkında Olmadan Koronavirüsü Atlattı

Kristen Stewart Farkında Olmadan Koronavirüsü Atlattı

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Koronavirüsü Önceden Bilen Şaman Kahin'in Gelecek Yıl İçin Dünya ve Türkiye Kehanetleri

Koronavirüsü Önceden Bilen Şaman Kahin’in Gelecek Yıl İçin Dünya ve Türkiye Kehanetleri

Koronavirüse Yakalanan Hadise’den Yeni Paylaşım

Koronavirüse Yakalanan Hadise’den Yeni Paylaşım

Kayseri'de Yerli Koronavirüs Aşısı İlk Kez Bu Kadar Yakından Görüntülendi

Kayseri’de Yerli Koronavirüs Aşısı İlk Kez Bu Kadar Yakından Görüntülendi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.