DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

TOGÜ’den Şeftali Üreticilerine Bilgilendirme

26.08.2023
A+
A-

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim elemanları Tokat merkeze bağlı Akyamaç, Kömeç ve Kemalpaşa Köylerini ziyaret ederek şeftalilere zarar veren sirke sineği konusunda üreticileri bilgilendirdi.

Bilgilendirme etkinliğine Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Turgut Atay, Dr. Öğr. Üyesi Ünal Asav, Araş. Gör. Betül Tarhanacı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melih Yılar ile lisans ve yüksek lisans öğrencileri katıldı. Bilgilendirme etkinliği, Doç. Dr. Turgut Atay’ın yürütücüsü olduğu “Tokat İli Çiftçilerinin Bağ Alanlarında Sorun Olan Hastalık, Zararlı ve Yabancı Otların Mücadelesi Konusunda Bilinç Düzeylerinin Artırılması” isimli proje ve bölge üreticilerinin şeftali alanlarında sorun olan hastalık ve zararlılar konusunda şikâyetleri üzerine gerçekleştirildi.

“Üniversitemizin Tokat ve bölgesine yüksek katkı sağlıyor”

Tokat Gaziosmanpaşa Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz üniversitenin eğitim öğretimin yanında toplu katkı da sağladığını belirterek, “Üniversitemiz Ziraat Fakültesi tarafından her yıl Tokat tarımına yönelik olarak çeşitli faaliyetlerin yürütüldüğünü belirterek Üniversitemizin Tokat ve bölgesine yüksek katkı sağlıyor. Bu çerçevede Ziraat Fakültemizin çeşitli teknik geziler düzenliyor ve yöre çiftçisine bilgilendirme etkinlikleri gerçekleştiriyor. Eğitim öğretimin yanı sıra topluma katkı bağlamında faaliyetler sürdürülüyor.

TOGÜ’den Şeftali Üreticilerine Bilgilendirme

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.