DOLAR 32,2039
EURO 35,0603
ALTIN 2.471,45
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

TOGG CEO’sundan Yerli Otomobilin ‘Yerli’ Tedarikçileri Hakkında Açıklama

27.11.2020
A+
A-

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, yerli otomobil projesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bir süredir tartışılan bir meseleye değinen Karakaş, yerli otomobil için 101 tedarikçi seçildiğini, bunların yüzde 75’inin yerli olduğunu söyledi. Yüzde 75’lik kesimin çoğunluğunun da Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) üyesi olduğunu belirten CEO, geriye kalan yüzde 25’lik tedarikçi miktarının uluslararası kuruluşlar olduğunu ifade etti.

Gürcan Karakaş, yerli otomobil için önce yerli tedarikçilere gidildiğini, gerekli parçanın bulunamadığı takdirde de dünyanın en iyilerinin tercih edildiğini söylüyor. Bu bağlamda yerli otomobil için en kritik parçanın da batarya olduğunu belirten Karakaş, bu konuda da kendini ispatlamış olan Farasis ile anlaşmaya varıldığını ifade ediyor. 

“2032’ye kadar 1 milyon araç üretilmiş olacak”

TOGG

Gürcan Karakaş, İstanbul Sanayi Odası’nın kasım ayı meclis toplantısında, üretim tesisiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Gemlik’teki fabrikanın toplamda 1,2 milyon metrekare araziye oturduğunu ifade eden Karakaş, 175 bin metrekarelik üretim tesisinde 4.300 kişinin çalışacağını belirtti. Tesisin yıllık araç üretim kapasitesinin 175 bin olduğunu ifade eden TOGG CEO’su, 2032 yılına kadar 1 milyon aracın banttan ineceğini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.