DOLAR 32,4677
EURO 34,6583
ALTIN 2.394,76
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Tiroide Ne İyi Gelir?

09.06.2020
A+
A-

Tiroide ne iyi gelir? Çoğu insan tiroidin tamamiyle ne anlayış geldiğini biliyor. Bu kelime bir hastalığı anlatmak için kullanılmaz. Çünkü boğazdaki özel bir birim, bu ad ile bilinir. Lüzum burada ortaya çıkan sorunlarla baş etmek gerekse tiroidin daha iyi bir performans göstermesini sağlamak için özel besinlerin kullanımı şarttır.

Tiroit Nedir?

Tiroit; insanın boğazında yer alan bir organdır. Adem elması olarak tanımlanmış olan yerin derhal altındadır. Bunun yanı sıra arkasında nefes borusu vardır dışarıdan bakıldığı vakit U harfine aynı. bununla beraber bir kelebeği de andırır. Birdenbire çok fonksiyona sahip olmasından dolayı son derece kritik bir öneme sahiptir.

Tiroidi Besleyen Besinler Nelerdir?

Tiroide ne iyi kazanç: Kuşkusuz vücudun bu manâlı organının beslenmesi konusunda iyot tüketimi öğüt edilir. Bunun yer aldığı besinleri bulmak ve tüketmek şarttır. Bunların içinde yeşil yaprağa sahip olan sebzeler, kaya tuzu, kızılcık, yumurta, deniz yosunları öne çıkar. Keza T3 keza de T4 hormonlarının ne kadar artı iyota sahip olursa pek iyi bir performans gösterir. Bundan nedeniyle çok kritik derecede bir önemi vardır. Çinko, tiroit için en iyi gelen ürünlerin içinde birincil sıralarda yer alır. Bunun yetersiz olması gibi durumlarda son derece can sıkıcı olan sorunlar ortaya çıkar. Bunların aralarında zayıflama, saç dökülmesi laf konusu olabilir. Bu yüzden çinko içeren yiyeceklere yönelmek gerekiyor. Bunların içinde ıspanak, chia tohumu, kabak, sığır eti bulunur. Tiroide iyi gelen maddeler içinde bulunan selenyumu unutmamak gerekli. Bu, çok ayrı ürünlerde bulunur. Yumurta ve kuzu ciğeri bunların başında kazanç. Bunun yanı sıra ıspanak, mantar, kaju, mercimek, kuru fasulye ve ay çekirdeği de mevcuttur. Çoğunlukla fazla önemli sayılabilecek tiroit problemlerinde her daim bu maddenin beceriksiz olduğu bilinir. Bir an önce tedarik yapabilmek için yukarıda saymış olduğumuz ürünleri tüketmek lazım

Tiroidi Besleyen Vitaminler Hangi Yiyeceklerde Bulunur?

Tiroidi besleyen vitaminler kesinlikle unutulmamalıdır. Bunların olduğu ürünler ve vitamin türleri ise şöyle;

B vitamini bu organı mükemmel bir biçimde beslediği için her daim öne çıkar. Tedarik edilmesi şarttır. Bunun için özellikle Antep fıstığı yemek nasihat edilir. bununla beraber organik yumurta, ton balığı ve somon balığı bu açıdan fazla zengin olmasıyla dikkat çeker. Zorunlu olan Demiri olmak için mercimek, kuruyemiş ve yeşilliği harcamak lazım. Bunların tümünü tiroit üzerinde fazla olumlu ve bununla beraber besleyici olan etkileri vardır.

Tiroide ne iyi gelir; K2 vitaminini içeren kombu çayı, kefir, turşu, otlak tavuğunun vermiş olduğu yumurtalar, sığır etinin tüketilmesi gerekir. Bu Vesile Ile tiroidin çalışması hem işlevsel ışık halkası kazanç keza de ortaya çıkan performans yükselir. Bu da sağlıklı bir yaşamın en esas kuralları içindedir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.