DOLAR 32,5967
EURO 34,8230
ALTIN 2.410,99
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Tırnak Mantarını Kalıcı Olarak Yok Edin!

26.07.2021
A+
A-

Tırnaklara bir kere bulaştığında kurtulamadığınız ve kötü bir görüntüye neden olan tırnak mantarını kalıcı olarak yok edebilirsiniz. Tırnak mantarı neden olur? Tırnak mantarı nasıl geçer?

Mantar enfeksiyonu, zaman zaman karşılaştığımız ve hoş olmayan görüntülere yol açan bir rahatsızlıktır. Mantar tırnak enfeksiyonlarına fungus ismi verilen çeşitli organizmalar sebep olur. Bunun yanında maya ve küfler de tırnak enfeksiyonlarına yol açabilir. Tırnak mantarı neden olur?Tırnak mantarı nasıl geçer?

TIRNAK MANTARI NEDEN OLUR?

Tırnakta görülen mantar enfeksiyonu hemen her yaşta insanda görülebilse de, yaşlı bireylerde daha yaygındır. Tırnak yaşlandıkça, daha hassas ve kuru bir dokuya sahip olur. Kuru doku, tırnaklarda çatlamaya neden olur ve mantarlar, bu çatlaklara daha kolay yerleşir. 

Yaş ilerledikçe tırnak mantarının daha fazla görülmesinin bir diğer sebebi ise, ayaklardaki kan dolaşımının azalması ve bağışıklık sistemde zayıflama gibi faktörlerdir.

Mantar enfeksiyonu bazen ayakta başlayıp tırnaklara yayılabilir. Başka bireylerden enfeksiyon kapılması ise çok nadir karşılaşılan bir durumdur.Tırnak mantarı neden olur? Tırnak mantarı nasıl geçer?

TIRNAK MANTARI NASIL GEÇER?

Evde yapacağınız ve maliyetsizce hazırlayabileceğiniz bu karışımla tırnak mantarını yok edebilir ve bu sorundan kurtulabilirsiniz.

MALZEMELER

Su
Kağıt havlu4-5 yemek kaşığı kabartma tozu

1 bardak beyaz sirke veya elma sirkesi

NASIL YAPILIR?

Ayaklarınızın emmesi için bir bardak sirke ve yeteri kadar su karışımı hazırlayın. Ayaklarınızı 15 dakika süresince bu karışımda ıslatın. Ardından kağıt havlularla kurulayın.

Suya daha fazla kabartma tozu ilave edin ve ayakların 15 dakika daha kurumasını bekleyin. Ardından yeniden kağıt havlularla kurulayın.

Bu işlemi günde iki kez kullanın. Mantarlar sirke tarafından hepsi tahrip edilirken kabartma tozu yeni mantarların büyümesini engeller.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.