DOLAR 32,5995
EURO 34,7919
ALTIN 2.496,49
BIST 9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Time Dergisi, Hitler’in Ölümü İçin Tasarladığı Kapağını 2020 İçin Kullandı

07.12.2020
A+
A-

Yaklaşık 100 yıllık geçmişi ile son derece köklü bir ekonomi ve politika dergisi olan Time, 2020 yılını geride bırakmaya hazırlanırken “2020”yi basit ancak etkili bir şekilde özetleyen bir kapak görseli paylaştı.

Stephanie Zacharek tarafından tasarlanan ve “Tüm zamanların en kötü yılı” başlıklı kapakta yalnızca basit bir 2020 yazısı ve üzerinde kırmızı renkte bir X bulunuyor. Ancak bu kapak tasarımını “anlamlı” kılan noktası, Time’ın bu “kırmızı X” sembolünü kullandığı diğer kapakları.

time kapak

İlk sayısı 1923 yılında okurlarıyla buluşan Time, ilk kez 30 Nisan 1945 tarihli sayısında “kırmızı X” bulunan bir tasarımı kapağında kullanmıştı. “2. Dünya Savaşı’nı başlatan adam” olarak kabul edilen Adolf Hitler’in ölümünün ardından kullanılan bu kapak tasarımı, daha sonrasında ise 2003 yılında Irak Savaşı’nın başlamasıyla Saddam Hüseyin, öldürülmesinin ardından El-Kaide lideri Ebu Musab ez-Zerkavi ve Usame bin Ladin için kullanılmıştı. 

Time, söz konusu kapak tasarımı ile ilgili yaptığı açıklamada hem ABD hem de dünya tarihinde daha kötü yılların da olduğunu ifade ederken, buna rağmen yaşamına devam etmekte olan insanların çoğunluğunun daha önce böyle bir yılı geride bırakmadıklarını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.