DOLAR 32,5230
EURO 34,8079
ALTIN 2.434,34
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Tıbbi maskeler sivilce yapar mı?

08.06.2020
A+
A-

ABONE OL

Uzmanlar “Oklüzif olan her şey sivilceye neden olabilir” diyor. Bilhassa perioral dermatiti olan insanlar alevlenmeleri ayrım edebilir.

Karantina, küresel işsizlik, insanlık için varoluşsal bir tehdit ve kaygı problemleri de deri problemlerinin bir başka tetikleyicisi…

Uzmanların bazı tavsiyeleri ve bir takım manâlı cilt bakım ürünleri sayesinde bu cilt sorunlarının da üstesinden gelmek mümkün.

Tahrişi durdurmak için, yüzünüzü fazla kibar bir arıtıcı ile yıkayın. Akne için iyi olan alfa veya beta hidroksi asitleri içeren temizleyicilerden yararlanabilirsiniz.

Yüzünüzün fazla ısındığını ya da terlediğinizi hissederseniz; cadı fındığı içeren mendillerden yararlanabilirsiniz.

Asıl gaye, ciltte daha az bakteri ile daha pak bir etraf yaratmaktır, bu nedenle lekelerin ortaya çıkma şansı daha azdır.

Bunu yapmanın en kolay ve en çabuk yolu antibakteriyel bir toniği bir pamuk yardımı ile günde bir ya da iki kere maskenin oturduğu alana uygulayarak temizlemektir.

Perioral dermatit tedavisi için de kullanılan kükürt maskelerinden de yararlanabilirsiniz.

Geceleri ise salisilik asit tedavisi yardımınıza yetişecektir. Fakat asidi uygulamadan önce cildinizi içe doğru temizlemeyi unutmayın.

Son olarak hava alması yavaşladığı için mikrop ve bakteri birikme olasılığı gelişen cildinizi iyice temizledikten daha sonra mutlaka nemlendirin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.