DOLAR 32,2165
EURO 34,7466
ALTIN 2.433,25
BIST 10.212,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

The Shining’in Hikayesini Baştan Sona Değiştiren Ürkütücü Balo Fotoğrafı 100. Yaşına Girdi

05.07.2021
A+
A-

Sinema tarihine her yönüyle iz bırakan kült filmlerden biri olan The Shining, 1980 yılında vizyona girmiş olmasına rağmen günümüzde hâlâ en başarılı gerilim filmlerinden biri olarak anılmaya devam ediliyor. Stephen King’in aynı isimli romanından uyarlanan ve usta yönetmen Stanley Kubrick tarafından beyaz perdeye aktarılan yapım, her saniyesinde gerilimi yukarıya taşımayı başaran kusursuz bir eser.

Filmde Jack Nicholson’ın canlandırdığı Jack karakteri ve ailesi, kış boyunca çalışmak üzere büyük bir otel olan Overlook Hotel’e yerleşirler. Ancak bu otelde yolunda gitmeyen bir şeyler vardır ve Jack de otelde geçen kara kış günlerinde giderek kendini kaybeder. Uzun, gerilim dolu hikayenin sonunda ise artık ikonikleşmiş bir fotoğraf karşımıza çıkar; ”Overlook Hotel July 4th Ball 1921”. Bu fotoğraf, filmin sonunda bütün hikayeyi yeniden gözden geçirmemize sebep olan bir detaya yer verir; Jack, fotoğrafta en önde, 1921 yılından gülümseyerek bize bakmaktadır.

Filmin hayranları fotoğrafı unutmadı:

The Shining’in sonundan bize göz kırpan bu ürkütücü ve belki de filmi unutulmaz kılan detaylardan biri haline gelen fotoğraf karesi, filmin hayranları tarafından ‘100. yıl dönümünde’ sosyal medyada anıldı. 

Paylaşımlar fotoğrafın filme dair neler anlatıyor olabileceğine yönelik fikirlerle doluyken bir yandan da yönetmenin bu detayı filmin sonunda izleyiciye zekice sunma dehasına şapka çıkarır nitelikte. Filmlerin geride üzerinden yıllar geçse de hâlâ cevap aranan çözülemeyen gizemler bırakması, onları unutulmaz kılan en önemli detaylar dersek yanılmış olmayız. 

The Shining, bu zekice detayın yanında kusursuz oyunculuklarından her biri kültleşmiş sayısız sahnesine, gerilimin en büyük destekçisi olan harika dekorundan müzik kullanımına kadar her yönüyle kusursuz bir film. ”Overlook Hotel July 4th Ball 1921”in 100. yılında, eğer henüz izlemediyseniz mutlaka izlemenizi öneririz. Şimdiden iyi seyirler.

Bu fotoğrafın Overlook Otel’inde çekilmesinin üstünden 100 yıl geçtiğine inanmak oldukça zor.

Bir yüzyıl önce bugün. Overlook Otel’deki 4 Temmuz Balo’sunun 100. yıl dönümü kutlu olsun.

The Shining benim favori filmlerimden birisi. İlk 5’te olduğu kesin. Bugün Jack’in geçmişte gözüktüğü 4 Temmuz Balosu’nun 100. yıl dönümü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.