DOLAR 32,3597
EURO 34,7442
ALTIN 2.395,51
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

TFF, ‘Futbola Dönüş Önerge Protokolü’ hazırladı

01.05.2020
A+
A-

TFF, korona virüs salgınından nedeniyle oynanmayan maçların başlama ihtimaline karşı bir öneri protokolü yayınladı. Hazırlanan önerilerde karşılaşmalar başlamadan önce yapılacak olan hazırlık sürecinden müsabakaların başladığı döneme dek olan kısımda kulüplerin ne gibi önlemler almaları gerektiği anlatıldı. TFF’den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“TFF Afiyet Kurulu tarafından yeni alıcı Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle ertelenen liglerin tamamlanması ihtimaline yönelik “Futbola Dönüş Önerge Protokolü” hazırlandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile ilgili alınması gereken tedbirlerin ve genel prensiplerin detaylı bir şekilde anlatıldığı Futbola Dönüş Önerge Protokolü, Hazırlık Dönemi, Yarışma Dönemi ve Pozitif Deneme Senaryosu elde etmek üzere çeşitli ana bölümlerden oluşuyor.

Liglerin oynanması sürecindeki tüm fazlara ilişkin çalışmalar tamamlanırken protokolün, “Genel Prensipler”, “Hazırlık Dönemi – Bireysel ve Grup Antrenmanları Evresi” ile “Artı Test Senaryoları”nı taşıyan birincil kısmı yayınlandı.

Sıhhat Kurulu; Sıhhat Bakanlığı, Bilim Kurulu, Dünya Afiyet Örgütü, FIFA ve UEFA Sıhhat Kurullarının uygulamalarıyla birlikte süreçler geliştikçe protokolü kamuoyu ve kulüplerle bölümler halinde paylaşmaya devam edecek.

Acıbadem Sports ve T.C. Afiyet Bakanlığı İstanbul İl Sıhhat Müdürlüğü meslek birliği ile hazırlanan protokol, Afiyet Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiye raporu ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın koordinasyonuyla devletimizin liglerin başlatılmasına karşın kararı ardından uygulamaya konulacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.