DOLAR 32,3901
EURO 34,6511
ALTIN 2.390,33
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Tesla’nın Çin’de Üretilen Otomobilleri ABD’de Satabileceği İddia Edildi: Elon Musk’tan Açıklama Geldi

08.11.2022
A+
A-

Yakın zamanda Twitter’ı satın alan dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın yönetimindeki Tesla, elektrikli otomobiller konusunda zirvede. Öyle ki dev şirket, tüm dünyada yıllık yüzbinlerce araç satmayı başarıyor.

Şimdi ise Reuters tarafından paylaşılan bir rapor, şirketin ilerleyen zamanlarda neler planladığı ile ilgili yeni bilgileri açığa çıkardı. Konuya yakın iki kişiye dayandırılan haberde, ABD merkezli otomobil devinin Çin yapımı araçları ABD’ye ihraç etmeyi düşündüğü ifade edildi.

Tesla’nın Çin’de üretilen araçları ABD’de satabileceği iddia edildi

İsmini vermek istemeyen kaynakların iddiasına göre Tesla, eğer Kuzey Amerika’daki düzenlemelere uygun olursa Çin merkezli tedarikçiler tarafında üretilen ürünlerin ABD’ye ihraç etmeyi düşünüyor. Bu da şirketin, Çin yapımı Model Y ve Model 3’ü önümüzdeki yıl içinde ülkede satmaya başlayabileceğini ortaya koydu. Ayrıca, kaynaklardan biri bunun Kanada’ya ihracat için de bir yol açabileceğini aktardı.

Tesla’nın Shanghai fabrikası, yapılan yeni iyileştirmelerin ardından yıllık 1,1 milyon elektrikli araç üretme kapasitesine ulaşarak Tesla’nın en üretken tesisi konumunda. Dev fabrika; Çin, Avrupa, Avustralya ve Güney Doğu Asya olmak üzere farklı pazarlar için Model 3 ve Model Y üretiyordu.

Reuters’a konuşanlar, yuanın ABD dolarına karşı ucuz olması, Çin’deki düşük hammadde fiyatları, Tesla ve yeni araç fiyatlarındaki artış gibi faktörlerin, Çin’den ABD’ye yapılan ihracatı rekabetçi hâle getirdiğini, bu yüzden böyle bir planın oluşabileceğini aktardı. Şimdiye kadar Tesla’nın stratejisi, ABD’de sattığı araçları Fremont, Kaliforniya ve Austin’deki fabrikalarda üretiyordu. Ek olarak bu tarz bir hamlenin, Tesla’nın ABD’nin Çin’e bağımlılığı azaltmak için sunduğu planlardan en çok yararlananlardan olması nedeniyle tartışma yaratabileceğini söyleyebiliriz.

Elon Musk iddiayı yalanladı

False

— Elon Musk (@elonmusk) November 11, 2022

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.