DOLAR 32,5059
EURO 34,9169
ALTIN 2.447,53
BIST 9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Tesla Semi üretim tarihi ile ilgili yeni gelişme! Şirket, geçtiğimiz aylarda elektrikli kamyon modeli ile ilgili tanımlama yapmıştı. Yetkililer bugün, …

30.04.2020
A+
A-

Tanıtım lansmanı gerçekleştiğinde çoğu kişi kadar ilgi ile karşılanan elektrikli kamyon, şirket kadar 2019 yılında üretilmeye başlanacaktı. Fakat bazı aksaklıklar nedeniyle geçtiğimiz aylarda bu tarihin 2020 yılına ertelendiği açıklanmıştı.

Tesla, bugün 2020 birincil çeyrek raporlarını sunarken üretimi geciken Tesla Semi ile ilgili de bir takım açıklamalarda bulundu. Yetkililer elektrikli kamyonun 2021 yılına ertelendiğini duyurdu. bununla beraber bazı analistler bir sonraki ertelemenin belirsiz olabileceğini belirtti.

Elektrikli araç piyasasına yeni bir benzi atmış getiren Tesla, elektrikli kamyon konusunda epeyce iddialıydı. Askıya Alma sebebinin teknik bir sıkıntıdan mı yoksa mali sıkıntıdan mı olduğu ne eyvah ki bilinmiyor.

CEO Elon Musk, ayrıca Roadstar hem de Semi modelleri hakkında attığı Twit ile gündeme gelmişti. 800 km menzile sahip modelin 150.000 ila 180.000 dolar arasında fiyat etiketi ile satışa sunulması bekleniyor.

öte yandan şirketin Tesla Semi üretim tarihi ertelendi açıklamasıyla birlikte bir takım müşterileri hayal kırıklığına uğradı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.