DOLAR 32,3533
EURO 34,7324
ALTIN 2.406,41
BIST 10.147,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Nokia 7.2 ve Nokia 6.2 tanıtıldı

05.09.2019
A+
A-

Nokia 6.2’ye göre biraz daha yüksek donanım özellikleriyle gelen Nokia 7.2, 6.3 inç boyutunda ve Full HD çözünürlüğünde bir ekranla bizleri karşılıyor. Damla çentikli yapıya sahip ekranla birlikte gelen telefon, ekran / kasa oranı olarak da oldukça başarılı gözüküyor.

Qualcomm’un orta segment işlemcisi Snapdragon 660 işlemcisinden güç alan telefonda bu işlemciye 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Ayrıca telefonun batarya tarafında ise 3.500 mAh kapasiteli bir pile yer veriliyor.

Kamera tarafına baktığımızda ise telefonun arkasında oval bir şekilde yerleştirilmiş 3’lü arka kamera kurulumunu görüyoruz. 48 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1,79 diyafram açıklığında ana kameraya sahip olan telefonun geniş açı kamerasının çözünürlüğü 8 Megapiksel şeklindeyken diyafram açıklığı ise f/2.2 şeklinde. Ayrıca telefonda 5 Megapiksel çözünürlüğünde derinlik algılayıcı kamera bulunuyor.

Ön tarafta ise tek kameraya ev sahipliği eden telefon, 20 Megapiksel çözünürlüğünde kamerası ile birlikte portre modunda çekimler de yapabiliyor.

Nokia 6.2 özellikleri

Nokia 6.2 modeli de Nokia 7.2’de olduğu gibi 6.3 inç boyutunda ve Full HD çözünürlüğünde ekrana ev sahipliği ediyor. Asıl farkı donanım ve kamera tarafında görüyoruz. Nokia 6.2’de Qualcomm’un orta segment işlemcisi Snapdragon 636 yer alıyor. RAM ve depolama alanı tarafında ise 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza görüyoruz. Batarya kapasitesi ise 3.500 mAh kapasiteli.

Ana kamerası 16 Megapiksel çözünürlüğü ve f/1.8 diyafram açıklığı sunan telefonun ultra geniş açı kamerası ve derinlik algılayıcı kamerası da bulunuyor. 8 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.2 diyafram açıklığında geniş açı kameraya sahip olan telefonu derinlik algılayıcı kamerası ise 5 Megapiksel şeklinde.

Her iki telefonda da USB Type-C girişine ve kulaklık girişine yer veriyor. Ayrıca cihazlarda Bluetooth 5.0 da mevcut.

Tüm IFA 2019 haberlerini ve videoları buraya tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.