DOLAR 32,4150
EURO 34,8218
ALTIN 2.400,00
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Tesla Sahipleri, Tesla Marka Araçları Tavsiye Etmiyorlar

20.11.2020
A+
A-

Elektrik motorlu otomobil dendiğinde akla gelen ilk marka olan Tesla’yla ilgili beklenmedik bir gelişme yaşandı. CNBC’de yer alan bir habere göre tüketiciler, Tesla marka otomobilleri önermiyorlar. Bu durumun nedeni ise modeller kapsamında değişiyor. Örneğin tüketiciler, Model S’in dokunmatik ekranı, havalı süspansiyonları ve ana bilgisayarı nedeniyle eleştirirken, Model Y sahipleri ise araçlarının boyasından ve gövde donanımlarından şikayetçiler.

Consumer Reports ekibi tarafından yapılan çalışmalara göre Tesla, güvenilirlik çalışmalarında sondan ikinci sırada. İlginç bir şekilde ekip, Tesla’nın sadece “Model 3” isimli sedanını öneriyor. Model Y ve Model S’in Model 3‘ten daha sonra piyasaya sürüldüğünü, bu araçların daha gelişmiş olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Tesla otomobiller

Tüketiciler, Model S ve Model Y ile ilgili pek çok sorun dile getiriyorlar. Yıllardır devam eden bu sorunlar da Tesla’nın Consumer Reports’taki puanını düşürdü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tüketici Raporları’ndan Jake Fisher, Model S’in 2015 yılında en yüksek puan alan araç olduğunu ancak 5 yıllık süreç içerisinde sürekli bir dalgalanma yaşandığını ifade etti. Model Y’ye de değinen Fisher, bu aracın gövdesinin ortalama güvenirliğin çok altında olduğunu ifade etti.

Bu arada, Tesla markalı araçlarda yaşanan sorunlarla ilgili bildirimler, ardı arkası kesilmeden gelmeye devam ediyor. Örneğin Model Y’si olan bir tüketici, birkaç gün önce aracının cam tavanının patladığını, aracı artık üstü açık kullandığını söyledi. Ayrıca Tesla, Model X ve Model S’lerle ilgili de yeni bir karar alıp, araçların garanti kapsamının genişletileceğini açıkladı. Tesla gibi pek çok otomobil tutkunun hayran olduğu bir markada nasıl böyle sorunlar yaşandığı ise gerçekten hayret verici…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.