DOLAR 32,2916
EURO 34,8154
ALTIN 2.409,33
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Tesla Model Y nasıl olacak?

07.06.2018
A+
A-

Tesla’nın hissedarlar toplantısında dikkat çekici açıklamalarda bulunan CEO Musk, tüm gözleri üzerine topladı. Yakın zamanda ülkemize giriş yapması beklenilen Tesla, Model 3 ile de şu sıralar ABD’de de Audi A4 ve BMW 3 serisi modelleri geride bırakarak en çok satan en çok satan orta sınıf premium sedan ünvanını elde etti.

Tesla’dan beklenen Türkiye hamlesi!

Otomobil piyasasında bir devrim yaratan Tesla, nihayet ülkemize geliyor. Uzun süredir gündemde olan Tesla Türkiye pazarı için ilk somut adımı atıyor. İşte Tesla Türkiye iş ilanı ve detayları!

Diğer taraftan söz konusu toplantıda şirketin yeni otomobili hakkında da yeni bilgiler paylaşıldı. Model Y‘ye ait olduğu iddia edilen eskiz bir görselinde paylaşıldığı etkinlikte otomobil için direksiyon simidi veya deri döşeme olmayacağı söylendi.

*Görsel konsept bir tasarıma aittir.

Görüntüden pek bir şey anlamak mümkün gözükmüyor. Genel olarak Tesla hatlarına sahip olduğu belli olan eskizde, otomobilin arkasına mı bakıyoruz önüne mi o bile belli değil. Ancak net olan bir şey varsa oda bu otomobilin tamamen elektrikli bir crossover modeli olarak konumlanacak olması.

*Görsel konsept bir tasarıma aittir.

2019 yılında tanıtılacak olan otomobilin Model 3 boyutlarında bir SUV olaması ve yine Model 3’e yakın bir fiyatlandırma ile gelmesi bekleniyor. Konuyla ilgili olarak Musk toplantı sırasında “Model Y’de hiç deri olmayacak, hatta direksiyon simidinde bile… tabii direksiyon simidi olacaksa” ifadelerine yer verdi.

Bunun yanı sıra otomobilin nerede üretileceği bile henüz belli değil ancak Musk’a göre Model Y kesinlikle “bir üretim devrimi” gerçekleştirecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.