DOLAR 32,4583
EURO 34,7647
ALTIN 2.412,88
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Tesla hacklendi!

22.07.2018
A+
A-

157 GB veri sızıntısının yaşandığı hack skandalının tek mağduru Tesla değil. Toyota, Fiat, GM ve Volkswagen‘ın da aralarında bulunduğu dev otomobil firmalarının gizli verileri sızdırılmış durumda olabilir.

41.000’den fazla belgenin bulunduğu sızıntıların arasında ehliyet ve pasaport bilgileri, banka bilgileri, robotik dökümanları gibi belgeler bulunuyor.

Çeşitli tarihlere sahip olan belgelerin en eskileri ise 2008 yılına kadar uzanıyor.

Sızıntının sebebi ise Level One isimli Kanada merkezli bir robotik firması. Kullandığı Rsync protokolünün yapılandırmalarını yapmadığı için bütün verilere herhangi bir yetkilendirme ihtiyacı olmadan erişim mümkün hale gelmiş.

Yeni Porsche 911’in fotoğrafları internete düştü
Yeni Porsche 911’in fotoğrafları internete düştü

Porsche’un yakın zamanda tanıtması beklenen yeni Porsche 911’in bazı görselleri internete düştü. Görseller, otomobilin tasarımı hakkında birçok bilgi veriyor.

Upguard isimli güvenlik firması tarafından tespit edilen bu durum Level One‘a bildirilmesinin ardından gerekli düzenlemeler yapılmış fakat belgelere daha önce erişen herhangi birinin olup olmadığı konusunda bir bilgi bulunmuyor.

Belgelere başka birileri tarafından erişilip erişilmediği konusunda çalışmalar ise devam ediyor.

Ayrıca konuyla ilgili olarak Tesla, Toyota, GM, Fiat ve Volkswagen cephelerinin hiçbirisinden herhangi bir açıklama yapılmış durumda değil.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.