DOLAR 32,5209
EURO 34,7451
ALTIN 2.493,83
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Tesla, Dünyanın En Büyük Süper Şarj İstasyonunu Kaliforniya’da Açtı

16.11.2020
A+
A-

Elon Musk’ın CEO’luğunu üstlendiği ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, süper şarj ağını hızlı bir şekilde genişletiyor. Norveç’te 20 birimlik, Çin’in Şanghay kentinde ise 50 birimlik süper şarj istasyonları bulunan firma, şimdiyse California, Firebaugh’da dünyanın en büyük süper şarj istasyonunun açılışını gerçekleştirdi.

Tam 56 süper şarj ünitesiyle Şanghay’daki tesisten bile büyük olan bu süper şarj istasyonu, Tesla için yeni bir rekor anlamına geliyor. İstasyon, elektrikli otomobil üreticisi için en büyük iki pazarı temsil eden Körfez Bölgesi ve Los Angeles arasında yer alıyor.

Tesla’nın filosu her geçen gün büyüyor:

Tesla şarj istasyonu

Diğer otomobil üreticilerine kıyasla daha fazla elektrikli otomobil modeli piyasaya süren Tesla’nın filosu her geçen gün büyümeye devam ediyor. Şirket, büyüyen bu filoyu desteklemek için servis merkezleri, mobil servis filosu ve şarj istasyonları başta olmak üzere altyapısını da geliştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde 20.000 şarj ünitesini Süper Şarj ağına yerleştirdiğini duyuran şirket, bu sayıyı önümüzdeki günlerde daha da artıracak gibi görünüyor. 56 şarj ünitesinin bulunduğu yeni istasyon ise Tesla’nın ortalama bir süper şarj istasyonuna kıyasla 6 kat daha büyük olma özelliğini taşıyor.

Körfez Bölgesi ve Los Angeles arasında yer alan istasyonda aynı zamanda müşterilerin kullanabileceği bir market ve restoran da bulunuyor. Buna ek olarak Tesla hem araçlara gölge olması hem de şarj istasyonuna güç sağlaması amacıyla şarj ünitelerinin üzerine güneş enerjisi panellerine sahip tenteler inşa etti.

Tesla şarj istasyonu

CEO Elon Musk, geçtiğimiz yıl başlayan Supercharger V3 istasyonlarının piyasaya sürülmesiyle birlikte benzer tesislerin giderek daha fazla yaygınlaşacağını söylüyor. 3. nesil şarj istasyonlarıyla birlikte Tesla, araç sahiplerinin tesislerde harcadığı vaktin yarı yarıya azalacağını ve 5 dakikalık şarj ile 120 km’lik menzil elde edilebileceğini iddia ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.