DOLAR 32,3651
EURO 35,0159
ALTIN 2.325,89
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Tesla, Çin’de Pil Değişim Tesisleri Açacağı İddialarını Yalanladı

01.03.2021
A+
A-

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, şirketin şarj sürelerini azaltmak için Çin’de pil değişim tesisleri kurmayı planladığı yönündeki iddiaları yalandı. Geçtiğimiz günlerde Çin merkezli haber kaynakları, Tesla’nın ülkedeki araçları için pil değiştirme hizmeti başlatmayı planladığını bildirmişti.

Pil değiştirme, elektrikli otomobil sürücülerinin düşük seviyedeki bataryaları tam dolu bir bataryayla hızlıca değiştirmelerine olanak sağlayan bir işlem olarak biliniyor. İlk kez geçtiğimiz yıllarda bazı pilot bölgelerde bu hizmeti deneyen şirket, bu yöntemle sürücülerin şarj için harcadığı süreyi ortadan kaldırmayı hedefliyordu.

Tesla yetkilisi, pil değişiminin problemlerle dolu olduğunu söyledi:

Tesla

Şirket içerisinden bir temsilci, Beijing Business Daily’ye yaptığı açıklamada “Tesla pil değişimi yapmayacak” dedi. Shine tarafından yayınlanan bir başka raporda ise şirket temsilcileri, pil değiştirme işleminin geniş ölçekli kullanım için uygun olmadığını ve problemlerle dolu olduğunu belirtti.

Tesla, Supercharger tesislerini genişletmeye devam edecek:

Tesla Supercharger

Çin merkezli elektrikli otomobil üreticisi NIO, 2018 yılından beri pil değiştirme hizmeti sunuyor ve bu alanda oldukça başarılı kabul ediliyor. Çinli üreticinin şu anda Çin’de yaklaşık 200 adet pil değiştirme hizmeti bulunuyor ve bu sayının 2021 sona ermeden önce 500’e çıkması planlanıyor. Şirket ayrıca önümüzdeki aylarda kurulumuna başlanacak ikinci nesil pil değiştirme istasyonunu da geçtiğimiz ocak ayında tanıtmıştı.

Buna karşın Tesla, Supercharger adı verilen şarj alt yapısını büyütmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük süper şarj istasyonunu açan Kaliforniya’da açan şirket, hızlı şarj ünitelerinin sayısını her geçen gün artırıyor. CEO Elon Musk ise geçtiğimiz yıl başlayan Supercharger V3 istasyonlarının piyasaya sürülmesiyle birlikte benzer tesislerin giderek daha fazla yaygınlaşacağını söylüyor.

3. nesil şarj istasyonlarıyla birlikte Tesla, araç sahiplerinin tesislerde harcadığı vaktin yarı yarıya azalacağını ve 5 dakikalık şarj ile 120 km’lik menzil elde edilebileceğini iddia ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.