Terörsüz Türkiye İçin GÜKSAD’ın Gümüşhane’den Mardin’e Sıcak ve Misafirperver Kutlaması
GÜKSAD’ın Gümüşhane’den Mardin’e uzanan sıcak ve misafirperver kutlamasıyla terörden uzak Türkiye mesajı, birlik ve dayanışma dolu bir dayanışmayı vurguluyor.
GÜMSAD üyelerinin öncülüğünde, Mardin yolcularına yönelik anlamlı bir misafirperverlik hareketi gerçekleştirildi. Yolculuk yapan konuklar, Gümüşhane ayrıntısıyla karşılandı ve pestil, köme ile kuşburnu ikramıyla karşılama yapıldı. Bu özel etkinlik, Yolunuzu Tatlıyla Kesiyoruz sloganı eşliğinde Gümüşhane’de başladı.
Trabzon’dan Mardin’e hareket eden yolcular, GÜKSAD üyelerinin sıcak karşılamasıyla ağırlandı. Türkiye genelinde ilk kez uygulanan bu jestte, bölgenin yöresel lezzetleri olan pestil, köme ve kuşburnu içeceği ikram edildi. Amaç, farklı şehirlerden gelen vatandaşlar arasında kardeşlik bağlarını güçlendirmek, Anadolu’nun misafirperverliğine vurgu yapmak ve terörsüz bir Türkiye hedefine katkı sunmaktır.
GÜMSHANE Başkanı Av. Ali Haydar Dereli, programın sadece bir ikram olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Bu küçük ama anlamlı jest, farklı şehirlerde yaşıyor olsak da aynı vatanın evlatları olduğumuzu hatırlatıyor. Her tebessüm, her ikram, kardeşliğimizin simgesidir.”
Etkinliğe ilişkin bilgiler; İhlas Haber Ajansı ve yerel kaynak Haberler.com üzerinden paylaşıldı.