DOLAR 32,5594
EURO 34,8815
ALTIN 2.429,92
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Tere Nedir, Terenin Faydaları Nelerdir?

25.05.2021
A+
A-

Tere Nedir, Terenin Faydaları Nelerdir, Tere Bitkisinin Faydaları, Tere Bitkisi Nedir, Tere Tohumu Nedir, Tere Otu Nedir? sorularının tüm cevaplarını sizler için hazırladık…

Terenin faydaları nelerdir? Bitkilerin ve otların sağlığa olan faydaları artık bilimsel olarak kanıtlandı. Hatta ilaçların bile çeşitli bitkilerden ve otlardan yapıldığını biliyoruz. Sağlıklı yaşam için de gerekli olan otlar doğanın bizlere sunduğu bir mucize olarak karşımıza çıkmakta. 

Doğanın gücünü kavrayan insanoğlu sağlıklı yaşam için bir mucize oluşturan bitkilerin değerini anlayabildi. Yeşil yapraklı sebzelerin insan sağlığı için gerekli bütün minerallere sahip olduğu düşülürse beslenme rutinimizden eksik edilmemesi gerektiği de unutulmamalıdır. 

Doğanın bizlere sunduğu bu mucizeyi yabana atmamalısınız. Hemen hemen her bitkinin sağlık için bir faydası olduğu gerçeği insanları daha fazla araştırmaya yönlendirdi. Tam olarak bu araştırmalar sonucunda çok eskilerden beri kullanılan bitkilerin insan sağlığı için adeta bir mucize olduğu kanıtlandı. 

Bu bitkilerden sadece biri olan tere de sağlık için inanılmaz faydaları bulunan mucize bitkilerden birisi. Terenin birçok faydası bulunuyor ve uzmanlar sürekli olarak tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Tere düzenli olarak tüketildiğinde adeta şifa oluyor. Tere sağladığı faydalarla pek çok kişinin derdine çare olmayı sürdürüyor.

TERE NEDİR? 

– Tere aslında turpgiller ailesine aittir. Dünya üzerinde 90 kadar çeşidi mevcuttur.

– Öne çıkan çeşitleri arasında kış teresi, Su teresi, çayır teresi yer alır.

– Protein, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum içerir ve yaprakları salatalarda kullanılır.

– Acımtırak ve ekşi bir tadı vardır. Tek başına yendiğinde ağızda nane benzeri garip bir tat bırakır.

– Tere, yemeklerin yanında yeşillik olarak da tüketilebilir.

TERENİN FAYDALARI NELERDİR?

– İdrar sökücü etkisiyle meşhurdur.

– Böbrekleri ve idrar yollarını temizler.

– Akciğer enfeksiyonlarına, astıma, bronşite iyi gelir. Öksürüğün azalmasında önemli rol oynar.

– İştah açıcı etkisi vardır. Nezle ve gribe iyi gelir.

– İyi bir bağışıklık güçlendiricidir ve haftada birkaç kez tüketildiğinde vücudun direncini arttırarak kolay hasta olunmasını önler.

– Rahatlatıcı etkisi yönünden naneyle benzerlik gösterir.

– Hazmı kolaylaştırarak sindirim sistemine yardımcı olur.

– Karaciğer hastalıklarının önlenmesinde faydalıdır. Bu özellikleri terenin faydalı bir bitki olarak bilinmesini sağlıyor.

TERE NASIL TÜKETİLMELİ?

– Bazı yönlerden oldukça şifalı olan tereyi tüketme tarzı ondan alınacak verimi belirler.

– Tere çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilen bir bitkidir. Çok alındığında idrarda yanma gibi etkiler ortaya çıkarabilir.

– Bu özelliği onun iyi bir idrar söktürücü olduğunun göstergesidir.

– Salatayla alınması da uygundur.

– Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kaynatmamak ve ölçülü kullanmaktır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.