DOLAR 32,5140
EURO 34,8025
ALTIN 2.431,03
BIST 9.694,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Covid-19 Operasyonlar ve Tedarik Zinciri Etkisi

28.06.2020
A+
A-

Işlem ile alakalı nasıl bir yönerge izlendiğini sizin için detaylı bir biçimde inceledik. İşte gelişmeler!

Pandemi Operasyonları Nasıl Etkiledi?

Covid-19 operasyonlar ve arz zinciri etkisi zarfında öncelikli olarak talep zarfında büyük kayıpların meydana geldiğini dile getirmek hatalı olmayacaktır. Özellikle internet alışveriş opsiyonu olmayan mağazaların ay da firmaların bu alanda talep miktarlarının sıfırlandığını bahsetmek yanlış olmaz. İnternet ile entegre olan firmaların ise pandemi sürecinden daha eksik zararla geçtiğinin belirtilmesi gerekiyor.

Bu durumun internet kullanımının global piyasaya ne derece net bir etkisi olduğunu açıkça belirtmek gerekiyor. Pandemi sürecinin ardından piyasada bulunan birçok markanın online sisteme yapacakları yatırımın artacağı ön görülüyor. Hatta bir takım markaların çoktan zorunlu olan destekleri almaya başladığı ve internete entegre olma adımını bir an önce bitirmek için mücadele sarf ettiği idile getirilmelidir.

Mağazaların Miktar Süreci Nasıl İşledi?

Covid-19 operasyonlar ve tedarik zinciri etkisi zarfında üretimin durma aşamasına gelmesi endüstriyel gelişme her ne değin yüksek olursa olsun sıhhat konusunun ihmal edilmesi vesilesi ile büyük sorunların meydana geleceği ispatlanmıştır. Elde olan imkanlar ve elastik alıştırma saatlerine ahenk sağlayarak kısıtlı da olsa yerli üretimin sürdürülmesi için uğraş sarf edilmiştir.

Yerli imal yapan firmaların bu süreçten görece bir kademe daha az etkilendiğini bildirmek hatalı olmaz. İthal mallar satan firmaların ise hem bir kararsızlık hem de miktar zincirindeki bozulma sebebi ile daha ikinci planda tutulduğu da görülüyor. İlerleyen aşamalarda nasıl bir duruş sergileneceği ile alakalı ilgiyle gelişmeler bekleniyor. Firmaların yerli üretim ve kendine yeten biri ekonomik program üzerinde duracakları dile getirilmektedir.

1 Haziran ardından normalleşme sürecinin başlaması ile beraber ekonominin ve firmaların bu durumdan nasıl etkileneceği merak ediliyor. Pandemi öncesindeki sürece ve herif yoğunluğuna nasıl erişileceği ile alakalı büyük bir merak laf konusudur. yiyecek içecek sektöründe zeka evlere paket servisin dıştan büyük bir verimliliğin elde edilmediği de fark ediliyor. Bunun için hesaplı istikrar paketleri dahilinde küçük, orta ve büyük çaplı işletmelere kayıtlı alanlarda destekler sunulacağı da açıklanmıştır.

Kargo Firmalarının Başarısı Hakkında İnceleme !

Pandemi sürecinde yükü azalmayan hatta bunun tam aksine büyük bir tartı üstlenen firmalara bakıldığı vakit kargo firmalarının başı çektiğini görebilirsiniz. Bunun insan gücüne olan ihtiyacın en elzem olan dönemlerde zeka herhangi bir şekilde sallantıya girmediği ve egale edilemediğinin kanıtı olduğu da görülüyor. Ekonomik manada artış endekslerine bakıldığı süre pandemi sürecinden kargo firmalarının kar ile çıktığı ayrım ediliyor.  

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.